С вихрено начало и два гола за 3 минути Интер рани тежко Милан в първия сблъсък в Шампионска лига (ВИДЕО)


С вихрено начало и два гола за 3 минути Интер рани тежко Милан в първия сблъсък в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5286 0

Интер нанесе категоричен удар над Милан с 2:0 в първия полуфинал между двата тима в Шампионска лига. И двете попадения бяха отбелязани през първата част от Един Джеко и Хенрих Мхитарян. Реваншът е на 16 май, като Интер ще е домакин.

Първото полувреме мина изцяло под диктовката на Интер. Милан изглеждаше доста стъписан и не успяваше почти да стигне до противниковата врата. Само за 11 минути „нерадзурите“ водеха с два гола. Първият дойде благодарение на Един Джеко, който се превърна във втория най-възрастен голмайстор на полуфинал в Шампионска лига. Мхитарян пък се разписа за 0:2, като в 32‘ ВАР отмени дузпа за Интер.

Второто полувреме бе доста по-спокойно. Отборът на Стефано Пиоли опитваше да върне поне едно попадение, но опитите им се оказа неуспешни. Първият точен удар за Милан бе чак в края на двубоя, в добавеното време, което ясно показва представянето на отбора тази вечер. След днешния успех Интер за първи път печели 3 последователни срещи срещу големия си съперник без да допусне гол от сезон 1979/80.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Феновете по трибуните показаха впечатляващи хореографии с първия съдийски сигнал на "Сан Сиро". Атмосферата бе уникална, като стадионът бе препълнен с около 80 000 зрители. Първата по-интересна ситуация бе в 7', когато Интер получи правото да изпълни пряк свободен удар, но центрирането на Димарко доведе само до корнер. Именно от него се стигна до гола във вратата на Менян. Джеко успя да се справи с Калабрия в наказателното поле и от близко разстояние се разписа.

 

Само 3 минути по-късно леко стъписаните действия Милан доведоха до втори гол за "нерадзурите". Димарко направи пробив и подаде към Мхитарян пред наказателното поле, който без проблем се разписа за 0:2.

 

Без никакво съмнение отборът на Симеоне Индзаги бе по-добрият на терена и дори можеше да води с 0:3 след 15 минути игра. Чалханоглу стреля от далечно разстояние, но ударът му нацели дясната греда. След това последваха удари на Димарко и Барела, но не намериха целта.

В 18' Стефано Пиоли трябваше да направи принудителна смяна, след като Исмаел Бенасер се контузи. Лаутаро Мартинес комбинира с Джеко в 23', а босненецът се справи с Томори и стреля от от малкия пенал. Ударът му обаче бе неточен. В 30' се стигна до поредната любопитна ситуация пред вратата на Менян. Реферът отсъди без колебание дузпа за нарушение на Кяер срещу Мартинес. След това обаче получи сигнал от ВАР и след преглеждане отмени решението си. Повторенията показаха, че дузпа наистина няма и съприкосновението е прекалено малко.

В 33' след рикошет топката стигна до Лаутаро Мартинес, който прати топката над вратата.  До края на полувремето Милан така и не успя да отправи поне един точен удар.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част Милан опита да покаже по-агресивна игра, като Браим Диас пробва изстрел в 49'. Ударът бе от границата на наказателното поле, но мина покрай вратата на Онана. Без съмнения това бе най-добрият шанс за "росонерите" от началото на двубоя.

В 51' Месиас също имаше отлична възможност. Тонали му подаде зад отбраната на Интер, но ударът не бразилеца не бе достатъчен добър и мина покрай вратата. В 63' Милан бе много близо до връщане на едно от попаденията. Тонали засече от границата на наказателното поле и със силна тупалка намери страничната греда.

Определено второто полувреме бе доста по-спокойно, като Интер повече се стараеше да не допусне гол, а не да отбележи още един. Атаките на Милан пък бяха все така безуспешни. В 74' Дармиан стреля от близко разстояние, но защитата на Милан се справи.

Матео Дармиан бе намерен от свой съотборник в наказателното поле, след което шутира от близко разстояния, но в последния момент Малик Тиау се намеси и изби топката в 74-ата минута на двубоя. Влезлите като резерва нападатели на двата отбора - Ориги за Милан и Лукаку за Интер, почти не получаваха шанс да играят с топката. Чак в добавеното време на срещата дойде първият точен удар за Милан, когато влезлият като резерва Побега стреля, но право в ръцете на Онана.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Милан: Менян, Калабриа, Кяер, Томори, Ернандес, Крунич, Тонали, Бенасер, Салемакерс, Жиру, Диас

Интер: Онана, Бастони, Ачерби, Дармиан, Димарко, Михитарян, Чалханоглу, Барела, Дъмфрис, Джеко, Мартинес

 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

През изминалия уикенд и двата отбора се поздравиха с победи. Милан и Интер победиха съответно римските Лацио и Рома с по 2:0. Това бе един от малкото успехи на Милан в последно време, макар и те да нямат загуба във вече девет официални мача. Страхотната форма на Интер пък включва пет поредни победи във всички турнири и имат само един допуснат гол.

И Стефано Пиоли, и Симоне Индзаги няма да може да разчитат на някои играчи. За Милан аут заради контузия е Томазо Побега, а Рафаел Леао е под въпрос. Шкриниар пропуска сблъсъка за Интер заради травма, а участието на Госенс и Д'Амброзио е под въпрос.

"Надявам се, че успях да предам на играчите радостта и ентусиазма от подготовката за тези мачове. Вървим по изключителен път в Шампионска лига, знаем откъде сме започнали и къде искаме да стигнем. Ако се подготвим по най-добрия начин, трябва да имаме спокойствие, което да ни помогне", заяви Пиоли преди двубоя.

Симеоне Индзаги пък сподели своята надежда, че идните два двубоя ще класират Интер на финал. "Не бива да изпитваме страх, а голямо желание. Ще трябва да се обединим с нашите фенове, както направихме през последните месеци. Надяваме се, че предстоящите два мача ще ни дадат този финал, който изглеждаше само мечта през миналия август. Що се отнася до първенството, там вече гледаме възможността да завършим в топ 4 от разлинва перспектива, но осъзнаваме, че ни предстои да изиграем още четири срещи".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички