22 легенди, борба и емоция: Драмата в последния полуфинал между Интер и Милан в Шампионска лига (ВИДЕО)


22 легенди, борба и емоция: Драмата в последния полуфинал между Интер и Милан в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2001 0

Днес (10 май) ще се състои истински футболен празник в Милано. Градските съперници Милан и Интер ще се изправят един срещу друг в полуфиналната фаза на Шампионска лига един срещу друг за пръв път от сезон 2002/03 насам. Преди 20 години двата тима изиграха един страхотен полуфинал изпълнен с много емоции и борба на терена.

Какво се случи през 2003 година?

Двата милански гранда си бяха осигурили участие в предпоследната фаза на турнира, след като Интер отстрани Валенсия на четвъртфинала, а Милан се справи с с Аякс, за да се срещне с градския си съперник в следващата фаза.

В първата среща домакин бе Милан. На терена присъстваха редица футболни легенди като Паоло Малдини, Андрий Шевченко, Кларънс Зеедорф, Дженаро Гатузо, Филипо Индзаги, Хавиер Санети, Марко Матераци, Ернан Креспо, Франческо Толдо, Иван Кордоба и много други.

Двата тима не успяха да счупят нулите в първия мач и оставиха всичко най-интересно за реванша следващата седмица. Борбата тогава бе ожесточена. Андрий Шевченко даде аванс от 1:0 на гостите с гол точно преди почивката, което означаваше, че Интер трябваше да вкара 2 заради правилото за гол на чужд терен. "Нерадзурите" се втурнаха напред през втората част и успяха да вкарат чрез Обафеми Мартинс, но попадението дойде твърде късно в 84'. Малко по-късно отново нигериецът имаше шанс да се разпише, но ударът му бе блокиран от Кристиан Абиати и по този начин Милан продължи напред към финала в Шампионска лига

Останалото е история...

На финала Милан се сблъска с друг италиански гранд - Ювентус. Двата тима не съумяха да си вкарат гол след 120 минути игра и лотарията на дузпите реши победителя. В нея по-точни бяха "росонерите" и закономерно спечелиха шестата си (от общо 7) титли в най-комерсиалния европейски турнир.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички