С 2 красиви гола Реал Мадрид не остави съмнения кой е най-добрият в групата


С 2 красиви гола Реал Мадрид не остави съмнения кой е най-добрият в групата
Снимка: Getty Images

5051 0

Реал Мадрид надигра и победи Интер в последния за двата тима мач в груповата фаза на Шампионска лига. "Белият балет" надделя с 2:0 с голове на Кроос и Асенсио и затвърди първото си място в групата. "Нерадзурите" също продължават към осминафиналите, но от втора позиция.

Двубоят в Мадрид ще се запомни с красивите попадения на играчите в бяло, като и двете бяха реализирани извън наказателното поле. Гостите от Милано играха почти половин час с човек по-малко, след като Николо Барела беше неразумен и в 64' си изкара червен картон заради удар без топка срещу Милитао. 

Така испанският гранд записа пета поредна победа над този съперник във всички турнири. Това е втора загуба за "нерадзурите" в последните им седем гостувания в Шампионска лига, като и първата бе срещу Реал Мадрид. В испанската столица Интер прекъсна и тенденцията си да бележи, при това не по-малко от 2 гола в най-силния европейски клубен турнир. Това им се случи в предишните им 3 мача, но днес те останаха без попадение. 

Все пак, тази вечер беше прекъсната и друга тенденция - в мачовете на Реал да се отбелязват повече от 2 попадения. Именно така се случваше в последните им 4 двубои в Европа. 

Как се разви мачът:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Реал показа ясно своите намерения в двубоя още във втората минута, когато им се откри първи шанс да отбележат. Изстрелът на Винисиус обаче премина покрай вратата, като се създаде впечатление, че е рикоширал у Шкриниар. Динамични първи минути - в 7' Брозович отправи хубав изстрел от неудобна позиция, но не успя да застраши мрежата на Куртоа с него.

В 12' опасен удар на Перишич беше блокиран от Карвахал в близост до голлинията, а минута по-късно изстрел на Родриго към близкия ъгъл се оплете във външната страна на мрежата. Мачът продължава да е на високи обороти - четвърт час след началото му. В 17' логично домакините стигнаха до откриване на резултата - Тони Кроос ни поднесе един от специалитетите си - мощен удар извън наказателното поле, намерил долния десен ъгъл на Ханданович. 

В 24' Винисиус падна в наказателното поле след съприкосновение с Дъмфрис. Играчите на Реал настояха за дузпа, но Феликс Брих не обърна внимание на исканията им. В 36' при бърза контратака Йович бе изведен сам срещу вратаря, но се поколеба и не успя да насочи добре своя изстрел. В последната минута на редовното време Кроос намери между двама добре позициониралия се Родриго, той овладя и шутира, нацелвайки страничния стълб на Интер. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Второто полувреме започна с шанс за Интер, който и през първата част беше отборът, който повече стреля към вратата, но с много по-ниска ефективност. В 48' Барела превърна в шут подаване на Мартинес, но прати топката над вратата. Десет минути по-късно Каземиро, който по-рано изплаши феновете, че се е контузил, стреля коварно към вратата на Ханданович по земя, но стражът улови.

В 62' се стигна до физически сблъсък на терена, след като в единоборство Милитао изблъска Барела в рекламните пана и, докато беше на тревата, футболистът на Интер удари съперника си по крака. Това накара и други футболисти от двата отбора да се включат в разправията, но бяха бързо разтървани. Брих обаче не се поколеба и изгони с директен червен картон халфа на "нерадзурите", а на Едер показа официално предупреждение. 

В 69' нелош шанс се откри пред гостите от Италия, като Ди Марко стреля с глава след центриране на Перишич. Ударът му обаче не създаде трудности на Тибо Куртоа, който улови от място. 

Реал пресира, но голът на сигурността така и не идва, въпреки численото им превъзходство. В 78' Карло Анчелоти предприе тройна смяна, изваждайки от Игра Кроос, Родриго и Йович за сметка на Валверде, Асенсио и Диас. Това като че ли моментално преобърна играта и с удар от границата на наказателното поле Асенсио прати топката в гредата и веднага след това - зад голлинията.  В 85' Интер имаше чудесен шанс да намали изоставането си, но Милан Шкриниар записа пропуск, след като засече от корнер. 

Стартовите състави:

Реал Мадрид: Куртоаа, Карвахал, Менди, Милитао, Алаба, Кроос, Модрич, Каземиро, Родриго, Винисисус, Йович
Интер: Ханданович, Д'Амброзио, Бастони, Шкриниар, Дъмфрис, Перишич, Чалханоглу, Брозович, Барела, Джеко, Мартинес

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Менди, Милитао, Алаба, Кроос, Модрич, Каземиро, Родриго, Винисисус, Йович

Интер: Ханданович, Д'Амброзио, Бастони, Шкриниар, Дъмфрис, Перишич, Чалханоглу, Брозович, Барела, Джеко, Мартинес

ПРЕДИ МАЧА

Реал има мотивация да търси победата тази вечер, за да остане първи и да си спечели по-благоприятен съперник в жребия за осминафиналите. Поради същата причина Интер също е мотивиран за трите точки в Мадрид и се намира в достатъчно добра форма, за да знае, че това е възможно.

В предишния кръг "белия балет" гостува на Шериф и взе реванш за загубата на свой терен по-рано в турнира. Тази вечер обаче тимът ще е без една от водещите си фигури в лицето на Карим Бензема, който се контузи в мача срещу Реал Сосиедад в Ла Лига. Карло Анчелоти не може да разчита и на Дани Себайос и Гарет Бейл.

В предишния си мач в групата италианците победиха Шахтьор с 2:0. Треньорът Симоне Индзаги не може да разчита на куп свои играчи тази вечер - Матео Дармиан, Стефан Де Врей, Хоакин Кореа, Александър Коларов и Андреа Ранокиа. Трябва да се отбележи, че рекордьорът по титли в Шампионска лига е печелил и четирите си последни мача срещу "нерадзурите" във всички турнири.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички