Люти битки за последния влак за елиминациите в Шампионска лига


Люти битки за последния влак за елиминациите в Шампионска лига
Снимка: uefa.com

3079 0

Тази вечер започват последните срещи от груповия етап в Шампионска лига. Аякс, Байерн, Челси, Интер, Ювентус, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Пари Сен Жермен, Реал Мадрид и Спортинг (Лисабон). вече си осигуриха участие в 1/8-финалите на най-комерсиалния турнир, като днес към тях ще се присъедини още един отбор. Интригата е жива и за третите места, които дават право на участие в елиминациите в Лига Европа.

Най-голямата интрига е в група "B". Ливърпул си осигури класиране с 5 победи от 5 мача, но всеки измежду Порто, Милан и Атлетико Мадрид има шансове да продължи. "Драконите" са с точка повече от останалите и приемат Атлетико Мадрид, докато Милан е домакин на Ливърпул. Атлетико и Милан ще се надяват на задължителен успех и грешка на другия отбор. Ако Милан не победи, то Атлетико ще може да се класира и с равенство.

В група "А" Манчестър Сити и ПСЖ вече се класираха напред. Битката е за третото място, като РБ Лайпциг и Брюж имат равен брой точки. Германците приемат Манчестър Сити, а Брюж е гост на ПСЖ. Белгийците ще продължат напред ако спечелят и Лайцпиг не победи или ако германците загубят и белгийците вземат поне точка.

В група "C" Аякс и Спортинг Лисабон си осигуриха класиране, Борусия Дортмунд ще играе в Лига Европа, а Бешикташ отпада. В група D Реал Мадрид и Интер си осигуриха класиране и играят директен двубой за първото място. Шериф Тираспол е сигурен трети, докато Шахтьор Донецк отпада от евротурнирите.

Вижте повече за сблъсъка между Ливърпул и Милан тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички