Робен, Куртоа, Азар: 10-те играчи с трансфери по оста Реал Мадрид - Челси


Робен, Куртоа, Азар: 10-те играчи с трансфери по оста Реал Мадрид - Челси
Снимка: Getty Images

2744 0

Жребият в Шампионска лига определи за трета поредна година във фазата на директните елиминации един срещу друг да се изправят 14-кратният носител на трофея Реал Мадрид и английският гранд Челси.

В двата отбора има футболисти, които са носили фланелката на другия тим и ще се изправят срещу бивши съотборници. Нещо повече - те са преминавали с директен трансфер от единия в другия клуб. Безспорно най-ключовата такава фигура е Тибо Куртоа.

В този материал екипът на SportLive ще ви запознае с 10-имата футболисти, които са осъществявали директен трансфер от Реал в Челси или обратното. Данните са от специализирания сайт Transfermarkt и прави впечатление, че всички случаи са през този век.

Трансферите между Реал Мадрид и Челси

Първите такива случаи са през сезон 2003/04, когато Реал Мадрид се разделя с Жереми Нджитап (срещу 10 милиона евро) и с Клод Макелеле (срещу 20 милиона евро). Това поставя началото на трансферните отношения между двата клуба.

Следва затишие от четири години, преди да дойде един от най-бляскавите трансфери. Ариен Робен преминава от "Стамфорд Бридж" на "Сантяго Бернабеу" срещу 35 милиона евро.

Хронологично следващите две сделки също пращат играч от Челси в Реал Мадрид. Първо Рикардо Карвальо (сезон 2010/11) срещу 8 милиона евро, а след това и Майкъл Есиен (сезон 2012/13) под наем.

Алваро Мората сменя Испания с Англия през сезон 2017/18 срещу цели 66 милиона евро, като това е вторият най-скъп трансфер между двата клуба. Година след него Реал купува Тибо Куртоа (35 милиона евро), а в същото време отдава под наем в Челсси Матео Ковачич, който пък година след това минава и за постоянно при "сините" (срещу 45 милиона евро).

През сезон 2019/20 е най-скъпият трансфер между двата клуба. Разбира се, става въпрос за Еден Азар, за когото са платени умопомрачителните 115 милиона евро. Белгиецът все още е в Реал, но се оказа един от големите провали за клуба в цялата му трансферна история.

Най-скорошният футболист, заменил единия клуб с другия, е централният бранител Антонио Рюдигер. Неговият договор с Челси изтече и той реши да продължи кариерата си на "Сантяго Бернабеу".

Двата отбора се изправят един срещу друг в 22:00 часа българско време (12.04). Ще можете да следите първия мач от четвъртфиналния сблъсък в Шампионска лига Реал Мадрид - Челси НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички