Рекордите на Барселона и Кристиано Роналдо, които Байерн може да счупи


Рекордите на Барселона и Кристиано Роналдо, които Байерн може да счупи
Снимка: Getty Images/Guliver

1896 0

Байерн Мюнхен се превърна в същинска голова машина през този сезон, отбелязвайки 158 гола в 51 двубоя във всички надпревари. Ако продължат така и във финала в Шампионска лига, то може да счупят два рекорда в турнира. В неделя баварците ще се изправят срещу ПСЖ във финалния двубой.

При положение, че отборът на Флик вкара три гола на парижани, то ще изравнят рекорда на Барселона за най-много голове на отбор в Шампионска лига - 45 през сезон 1999/00. Трябва да се отбележи, че каталунците стигнаха до това постижение в 16 двубоя със средно 2,8 гола на мач. Докато немският би го изравнил в 11 двубоя със средно 4,2 гола на среща.

Друго постижение, което може да се изравни и надмине е на Кристиано Роналдо. Ако Роберт Левандовски вкара два гола във финала, то ще изравни рекорда на португалеца от сезон 2013/14 със 17 гола. Полският нападател, който се разписа 55 пъти в 46 двубоя, успя да вкара в последните 9 срещи в Шампионска лига и има 15 гола.  Междувременно, наставникът на Байерн призна, че отборът му имал и не малко късмет срещу Лион.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички