Реал Мадрид със завидна успеваемост в Шампионска лига след хикс в първия мач


Реал Мадрид със завидна успеваемост в Шампионска лига след хикс в първия мач
Снимка: Getty Images

2634 0

Реал Мадрид има основания да бъде оптимист преди реванша от полуфиналите в Шампионска лига в сряда срещу Манчестър Сити.В първия двубой на "Сантяго Бернабеу" двата тима завършиха 1:1.

Завидната успеваемост за Реал Мадрид

След създаването на Шампионска лига през сезон 1992/93, (замествайки бившата Европейска купа) "Лос Бланкос" продължава напред в надпреварата в осем от десетте първи мача, след като е завършил наравно. Това са впечатляващите 80% успеваемост.

Въпреки че най-новият прецедент беше с отрицателен резултат през сезон 2020/2021, когато Мадрид падна от Челси с 2:0 след равенство 1:1 в първия мач у дома. Единственият друг пропуск на реванша дойде през сезон 1998/1999 в четвъртфиналите. Тогава мадридчани завършиха наравно у дома с Динамо Киев и след това загуби с 2-0 в украинската столица.

Добавяйки "Шампионската ера" към старата Европейска купа, Реал Мадрид се класира напред в 16 от 25-те мача на състезанието, когато завършиха наравно в първия мач.

Съперниците от Манчестър

Три пъти през ерата на Шампионска лига Мадрид се изправя срещу съперници от Манчестър и трите пъти, отборът от "Сантяго Бернабеу" преминава в следващия етап на турнира. Това се случва през сезон 2015/16 срещу Сити, 2012/23 срещу Юнайтед и 1999/2000 отново срещу "червените дяволи". В първия двубой между Реал и Сити тази година считаният за най-голямо оръжие на "гражданите" Ерлинг Холанд разочарова и почти не играеше с топката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички