Реал Мадрид пренаписва историята в Шампионска лига, ако преодолее Ювентус


Реал Мадрид пренаписва историята в Шампионска лига, ако преодолее Ювентус
Снимка: Getty Images/Guliver

1629 0

Реал Мадрид е на една крачка от пренаписване на историята в турнира Шампионска лига. Това ще се случи ако те успеят да преодолеят 1/4-финалите. Там те ще се изправят в реванша с Ювентус, като спечелиха първия мач в Италия с 3:0. По този начин те ще стигнат до 1/2-финалите в турнира за 29-и път.

Лос Бланкос ще трябва да внимават в сряда, тъй като Юве все още не е хвърлил кърпата.

"Ние сме ранени лъвове, но още не сме мъртви", заяви преди срещата Масимилиано Алегри.

Евентуален трети пореден триумф в Шампионска лига може да спаси сезона за Реал, който започна обещаващо. Те спечелиха Суперкупата на Европа и тази на Испания в началото на кампанията, а по-късно триумфираха и на Световното клубно първенство. 

Ако Реал достигне до 1/2-финал, това ще бъде 29-и такъв за тях - постижение, за което другите европейски грандове могат само да мечтаят. Втори в тази класация е Байерн Мюнхен с 19, а Барселона към момента има 15. Освен това Реал все още държи възможността да спечели трофея в свои ръце. По този начин те ще станат първия отбор, печелил три пъти подред короната на Европа след Байерн Мюнхен, който го стори в средата на 70-те години на миналия век.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички