Кристиано Роналдо излиза на среща с историята


Кристиано Роналдо излиза на среща с историята
Снимка: Getty Images/Gulliver

1744 0

Както бе и планирано от медиите в Испания, Кристиано Роналдо напусна терена по време на дербито с Атлетико Мадрид в 63', за да бъде напълно готов за домакинството на Ювентус в Шампионска лига. Срещата е в сряда от 21:45 часа на стадион "Сантяго Бернабеу", а Реал Мадрид спечели първата среща в Торино с 3:0.

Както винаги, и през този сезон Шампионска лига е турнирът, в който Кристиано открива себе си. Той се разписа срещу всеки един съперник на тима, като вкара шест гола в шест мача в групите на турнира, след което се разписа срещу ПСЖ в 1/8-финалите, а през миналата седмица вкара и на Юве.

Това означава, че Роналдо поставя и нов рекорд, като се превръща във футболиста с най-много поредни мача, в които бележи. Предишното постижение бе на Рууд ван Нистелрой, който го прави в 9 поредни срещи. 

В Испания Роналдо не игра във всички мачове, за да бъде в топ форма за любимия си турнир. Той не е пропуснал нито една среща в надпреварата тази година. Всъщност не е пропуснал нито една минута! Вече има на сметката си и 14 гола, като е само на три от друг свой рекорд - най-много попадения в един сезон в най-комерсиалния клубен турнир. 

Срещу Атлетико Кристиано се разписа, а това бе неговият 40-и гол за сезона във всички турнири. 23 са в Ла Лига, два са за Световното клубно първенство и още два в мача за Суперкупата на Испания. Не е лошо за човек, който бе обявен за свършен в началото на сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички