Еден Азар - скритият коз на Зинедин Зидан, който може да изпрати Реал Мадрид на финал


Еден Азар - скритият коз на Зинедин Зидан, който може да изпрати Реал Мадрид на финал
Снимка: Getty Images/Gulliver

1499 0

През 2018 година Еден Азар отговори на журналистически въпрос относно своето бъдеще и това дали се вижда един ден като играч на Реал Мадрид така: "Във футбола никога не се знае!"

Е, по-късно се разбра! Белгиецът напусна Лондон и се присъедини към "Белия балет" през лятото на 2019 година. В Мадрид той пристигна с големи очаквания, но физическата му форма бе силно занемарена, а като добавим и множеството контузии, които получи впоследствие, можем категорично да заключим, че Еден Азар не успя да оправдае тези очаквания.

Разбира се, играч от неговата класа винаги има какво да покаже и с какво да "блесне" на игрището и в редица случаи той демонстрира, че може да бъде от ключово значение за състава на Зидан и да внесе така желаното разнообразие в играта на "Кралете", когато тя не върви по план.

След кошмарния сезон, който 30-годишният играч преживя, той най-накрая получи "зелена светлина" от медицинския щаб на Реал Мадрид и през изминалия уикенд записа 14 минути при равенството на отбора с Реал Бетис.

Напълно естествено, Зинедин Зидан едва ли ще хвърли Азар от първите минути в битката с Челси, но като футболист, който е записал 352 мача за "сините" и отлично познава ситуацията в клуба и неговата психическа стабилност в т.нар. Големи мачове, белгиецът може да изиграе ключова роля за крайния изход от срещата с евентуалното си влизане в игра от пейката. 

Френският наставник на "Белия балет" неколкократно доказа, че има нюх и може да приспособи играта на Реал към всякакъв стил футбол. Томас Тухел пък не е наивен и със сигурност няма да се втурне в неспирни атаки, като по-вероятно е да заеме изчаквателна позиция и да опита да засилва темпото в определени моменти от мача, надявайки се да хване Лука Модрич и компания неподготвени.

Твърде вероятно е полуфиналната среща между Реал и Челси да бъде решена от малките детайли и самите индивидуални качества на футболистите на тесни пространства. А има ли по-добър играч от Еден Азар в това отношение...!?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички