Реал и Атлетико - царете на късните голове


Реал и Атлетико - царете на късните голове
Снимка: Getty Images/Guliver

891 0

Тази вечер в 21:45 часа мадридското дерби между Реал и Атлетико поставя начало на полуфиналите в Шампионска лига. Срещата е с голям заряд и се очаква с нетърпение от футболните фенове по цял свят. 

Реал и Атлетико са два от най-опасните отбори в света в заключителни моменти на срещите си, твърди Marca. 26% от попаденията се отбеляват в последните 15 минути. 

Реал спечели последната си среща в Примера именно с късен гол срещу Валенсия, отбелязан от Марсело в 86-ата минута и така тимът вече има отбелязани 70 гола в заключителните минути. 25 от тези попадения са им осигури 17 точки в битката за титлата.

Градският им съперник - Атлетико, също е "цар" на късните попадения. В последния си мач "дюшекчиите" разбиха Лас Палмас с 0:5, а последният гол отбеляза Фернандо Торес в последните секунди. За да е пълна статистиката, трябва да припомним и гола на Антоан Гризман в последното издание на дербито на Мадрид, когато Реал водеше с 1:0 до 85-ата минута, когато французинът изкова равенството.

Другите два полуфиналиста в Шампионска лига - Ювентус е с 13%, а Монако с 22%.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички