Мадридското дерби дава старт на полуфиналите в Шампионска лига


Мадридското дерби дава старт на полуфиналите в Шампионска лига
Снимка: Gulliver/GettyImages

1076 0

Реал приема днес Атлетико в поредно издание на мадридско дерби, което се явява първи 1/2-финал в Шампионска лига. Мадридчани неизменно мерят сили в последните 4 издания на най-реномираната клубна надпревара в Европа.

През 2014-а Реал вдигна Десетата след изравнително попадение на Серхио Рамос за 1:1 в края на добавеното време и 4:1 след продължения, в 1/4-финала преди 2 г. единствения гол на Хавиер Ернандес-Чичарито наклони везните след 178 минути игра, а миналата година в Милано се стигна и до изпълнения на дузпи (6:4, 1:1 след продължения) за определяне носителя на трофея. Ако традицията се спази, то ни чака отново солидна доза адреналин в мадридското дерби.

Реал води люта битка с Барселона за титлата, която му бяга от 5 г., но няма как да неглижира турнира, който с основание счита за свой. В Белия балет сигурно е отсъствието на контузените Пепе и Гарет Бейл. Проблемът в защитата е по-сериозен, тъй като в последните си 8 мача кралете нямат суха мрежа, а инкасираните голове са 14. Като партньор на капитана Рамос напоследък бе Начо, но след двумесечно лечение напълно възстановен е Рафаел Варан. Французинът започна в мачовете срещу Алавес и Ла Коруня, като индикациите са, че точно той ще застане до капитана.

По-сложна е ситуацията в Атлетико. В защита ще липсват опитният Хуанфран и уругваецът Хосе Хименес, както и аржентинският халф Аугусто Фернандес. Добрата новина за Диего Симеоне е, че Диего Годин е възстановен и ще започне в центъра на отбраната до черногореца Стефан Савич. За проблематичния десен бек ще спорят Люка Ернандес и Шиме Върсалко. Хърватинът не е напълно възстановен, но според "Марка" Симеоне е склонен да рискува за сметка на французина. 

Под ръководството на Ел Чоло Атлетико 3 пъти поред кошмарно загуби битката срещу "Белия балет" в Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички