Честита Шампионска лига, футболни фенове - турнирът се завръща с мега дерби


Честита Шампионска лига, футболни фенове - турнирът се завръща с мега дерби
Снимка: Getty Images/Guliver

1568 0

Днес милиони, а може би и милиарди, празнуват "Свети Валентин", но за футболните фенове денят е още по-специален - започва елиминационната фаза в Шампионска лига. И то по страхотен начин - с дербито между ПСЖ и Барселона.

Първият двубой от осминафиналите на турнира е на "Парк де Пренс" и френският първенец ще се опита да спре поредицата си от отпадания на 1/8-финали или 1/4-финали в най-комерсиалния клубен турнир. Задачата определено е трудна, тъй като възпитаниците на Унай Емери се изправят срещу намиращия се в прекрасна форма тим на Барселона.

През сезон 2014/15 каталунците бяха безпощадни към съперника си и го отстраниха на четвъртфинал с две победи - 1:3 на "Парк де Пренс" и 2:0 на "Камп Ноу". Те се справиха с ПСЖ и две години преди това, когато след две равенства през 2013 се добраха до следващата фаза с повече голове на чужд терен.

Сега Барселона отново е фаворит в сблъсъка, като се има предвид по-трудното началото на ПСЖ през сезона заради смяната на треньорското ръководство и липсата на Златан Ибрахимович. Срещата е от 21:45 часа и може да я следите НА ЖИВО В Sportlive.bg

Заради променената програма в турнира днес ще се изиграе само още един двубой. В Лисабон Бенфика приема Борусия Дортмунд, като германският тим ще търси задължителен успех, тъй като Шампионска лига е с приоритет през настоящия сезон с оглед слабите игри на младата селекция на Томас Тухел в Бундеслигата. Задачата обаче не е лесна, тъй като единствената загуба, която "орлите" допуснаха като домакин, беше от Наполи (1:2).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички