ПСЖ не успя да победи Борусия Дортмунд, но продължава в Шампионска лига (ВИДЕО)


ПСЖ не успя да победи Борусия Дортмунд, но продължава в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2142 0

Борусия Дортмунд и ПСЖ не успяха да излъчат победител в последния кръг от груповата фаза в Шампионска лига (1:1). Попаденията паднаха след почивката, когато младите Адейеми и Заир-Емери реализираха съответно в 51-ата и 56-ата минута. И двата тима бяха близо до попадения, най-вече през първото полувреме, но в крайна сметка поделиха точките в сряда вечер.

Това без важна новина най-вече за гостите, тъй като им гарантира продължаване в надпреварата. Още след петия кръг стана ясно, че Дортмунд ще вземе квота, но не загуби и завърши първи с 11 точки в “групата на смъртта”. Активът на втория ПСЖ е 8 пункта, колкото има и Милан след обрата си над Нюкасъл (2:1). "Росонерите" обаче продължават в Лига Европа заради резултатите в директните двубои (3:0,1:2).

Един от най-паметните моменти в срещата ще остане спасяването на Зюле, който отрази героично сигурен гол на Килиан Мбапе. Възпитаниците на Енрике се отчетоха с още няколко сериозни пропуски, а след почивката възможностите им драстично намаляха. 

Така ПСЖ остана без победа при визита на Дортмунд - в предходните две срещи "жълто-черните" бяха победили с 2:1 през 2020 г., а десет години по-рано двубоят отново свършва 1:1.

Първо полувреме

Домакините започнаха с висока преса и логично създадоха първото чисто положение в срещата, дело на Волф след четвърт час игра. Той действа умело пред вратата на Донарума, но опитът му премина покрай левия страничен стълб. 

След това гостите взеха нещата в свои ръце и успяха да пропилеят три чисти ситуации по време на редовни ситуации. 120 секунди след опита на Волф Лий се отчете с голям пропуск на празна врата, но имаше положение на засада. 

Минута по-късно Мбапе се озова на празна врата, но отправения удар бе блокиран героично от Зюле. Въпросната ситуация бързо обиколи социалните мрежи. 

В следващите 10 минути Баркола стреля в десния страничен стълб от дистанция, а Коло Муани подобно на Мбапе се справи със съперниците, за да прати кълбото в крайна сметка покрай вратата на Кобел.

120 секунди по-късно последва и отговора на домакините. Нападение в "жълто-черно" завърши с мощна стрелба от близка дистанция на Ройс, но Донарума изби. 

До края на първото полувреме две от положенията бяха много чисти и на сметката на Борусия. Първо Адейеми сътвори ужасяващ пропуск на опразнена врата в 32-ата минута, а в добавеното 1-минутно време Хумелс засече топката след високо центриране, но тя премина около десния страничен стълб. 

Второ полувреме

Двубоят продължи с мощен удар на Бранд от дистанция, който Донарума успя да матира. 

ГОЛ! Домакините се възползваха от ужасяващо разбъркване в наказателното поле на ПСЖ и Фюлкрюг спечели топката в борба срещу Маркиньос и Хакими. Последва подаване към Адейеми, а младокът просто насочи кълбото по земя в долния десен ъгъл - 1:0!

ГОЛ! След пет минути (56') отговорът на гостите дойде чрез Заир-Емери! Попадението бе подобно като това на другия голмайстор, но бе изработено чрез рейд на Мбапе отляво. 1:1!

В заключителния четвърт час Мбапе изведе парижани напред в резултата за пълен обрат, но попадението не след дълго бе отменено. Оказва се, че нападателят бил в положение на засада при извеждащото подаване. 

Стартови състави 

Борусия Дортмунд: 1. Кобел, 5. Бенсебани, 6. Йозчан, 11. Ройс, 14. Фюлкрюг, 15. Хумелс, 17. Волф, 19. Брандт, 2. Зюле, 27. Адейеми, 43. Байно-Гитенс

ПСЖ: 99. Донарума, 21. Ернандес, 5. Маркиньос, 37. Шкриниар, 2. Хакими, 17. Витиня, 33. Заир-Емери, 19. Лий, 29. Баркола, 23. Коло Муани, 7. Мбапе

Преди мача

Добрата новина за възпитаниците на Енрике е преднината им с две точки пред третия и четвъртия Нюкасъл и Милан, които разполагат с по пет точки. Това означава, че всичко е в ръцете на ПСЖ и при победа ще продължат към елиминациите.

Това обаче не е добра новина за германския гранд, който вече загуби с 0:2 в Париж и при ново поражение ще остане на втора позиция с равни на "принцовете" точки - по 10.

И в двата лагера има куп отсъстващи, като за домакините това са - Джан, Дюранвил, Мукоко, Нмека и Риерсон, а Волф и Забицер са под въпрос. За гостите ще отсъстват Дембеле, Кимпембе, Льотелие, Мендеш, Рико и Руис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички