Погледите са вперени в съдията, но виновникът за Ювентус е друг (ВИДЕО)


Погледите са вперени в съдията, но виновникът за Ювентус е друг (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

7658 0

33-годишният рефер Майкъл Оливър взе най-важното решение в скромната, но обещаваща кариера, която има до момента, и отсъди дузпа в края на драматичния сблъсък между Реал Мадрид и Ювентус. "Бианконерите" водеха с 0:3 и бяха изравнили общия резултат в двата мача от полуфиналната серия в Шампионска лига. Секунди преди последния съдийски сигнал обаче беше отсъдена дузпа в полза на Реал Мадрид, която беше реализирана от Кристиано Роналдо и която прати "белия балет" на полуфинал.

Полемиката с отсъдения 11-метров наказателен удар ще се дискутира много дълго време, но фактът е, че нарушение на Бенатия срещу Лукса Васкес има (вижте ситуацията тук). И, докато се дискутира въпросната ситуация, като че ли на заден план остана как всъщност се стигна до дузпата - а именно фаталната грешка в дефанзивната линия на Ювентус.

При подаването на Кроос към Кристиано Роналдо в наказателното поле на Ювентус има едва 3-ма играчи на Реал Мадрид (включително и португалецът). Грешка №1 е, че най-опасният състезател в бяло е пазен от Алекс Сандро - футболист, над който Роналдо има сериозно преимущество в играта с глава. По-интересното е обаче, че най-ясната заплаха за "бианконерите" - Лукас Васкес, беше абсолютно непокрит, въпреки че в момента на подаването на Кроос към Роналдо има 3-ма играчи в бяло в пеналтерията (един много далеч от ситуацията), както и цели 5-ма играчи на Ювентус. Трима обаче са вкопчени в Марко Асенсио - двама от тях са Джорджо Киелини и Мехди Бенатия.

Именно централната двойка защитници представляват виновниците, които допуснаха изобщо да се стигне до ситуация, при която нападател в бяло да е абсолютно непокрит фронтално срещу Джанлуиджи Буфон. Бенатия пръв осъзнава грешката си и тръгна на скорост срещу Васкес, което доведе първо до побутването в гръб, а след това и до неуспешен опит за изчистване на топката.

При оставащи секунди до края на редовното време, в момент, в който психологическата битка тече изцяло в полза на твоя отбор, подобна грешка е непростима. И, в крайна сметка, беше наказана.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички