Брутална глупост на защитник коства перфектния мач на Ювентус срещу Реал


Брутална глупост на защитник коства перфектния мач на Ювентус срещу Реал
Снимка: Getty Images/Guliver

7965 0

След като Рома сътвори чудото срещу Барселона, сега Ювентус беше много близо до това да отстрани Реал Мадрид. "Старата госпожа" тотално надхитри "кралете" и водеше с 3:0 на "Сантиаго Бернабеу" преди да се стигне до абсолютна глупост на Мехди Бенатиа, който в последните секунди на добавеното време фаулира Лукас Васкес в наказателното поле. Съдията отсъди дузпа, а Роналдо беше категоричен и прати Реал Мадрид на 1/2-финал след 1:3 в реванша и общ резултат 4:3. 

Отсъдената дузпа в полза на Реал Мадрид е изключително спорна, най-вече поради факта, че е отсъдена в края на мача. Действително Мехди Бенатия побутва Васкес в гръб, а освен това не успя да играе с топката, докато испанският национал беше в голова позиция. Дискусиите обаче ще продължат дълго след последния съдийски сигнал.

Иначе мачът почна перфектно за Ювентус, който отбеляза още във 2'. Кедира центрира страхотно за Манджукич, който надскочи най-ниския на терена Карвахал и реализира за 1:0. В края на полувремето идентична ситуация се разви в наказателното поле на Реал. Центрирането беше насочено към Манджукич, а отново Карвахал беше оставен да го пази - нов удар с глава и 2:0.

Зинедин Зидан направи две ключови промени на почивката и пусна Лукас Васкес и Марко Асенсио. Отборът заигра много по-добре, но в 60' Навас изпусна топката при центриране и Матуиди вкара за 0:3 - мачът започна отначало.

Реал Мадрид се опита да натисне и Буфон спаси на два пъти своите, но в края на мача се стигна до изключително сложна ситуация. Центриране отляво на нападението беше насочено към далечната греда, където Роналдо с глава свали за Лукас Васкес. Той беше изпуснат от Бенатиа, който след това се подпря с ръце за него и се опита да му избие топката. Защитникът не игра с топката, а Васкес падна на тревата - съдията взе решение и отсъди дузпа. Последва страхотен скандал - Буфон скочи на рефера и започна да го залива с навиквания и псувни, а съдията му показа директен червен картон. Играта се забави с 5 минути, Счесни влезе на терена, но не успя да спре Роналдо - Кристиано би в горния десен ъгъл и безапелационното му изпълнение прати Реал на полуфинал.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още с първата си атака гостите успяха да открият резултата. Атака по дясното крило стигна до Коста, който проби на скорст и изведе Кедира в близост до пеналта. Той центрира към далечната греда, а останалият непокрит Манджукич вкара с глава за 0:1. Само 3 минути по-късно се стигна до нова ситуация в полза на Ювентус, като Игуаин можеше да реализира, но Навас се отчете с брилянтна намеса и запази вратата си от втори гол.

В 10' Модрич беше изведен в наказателното поле от Роналдо, а той изведе Бейл вляво от него. Нападателят стреля, Буфон спаси, а при добавката с пета уелсецът пропусна с малко да намери целта. В 14' Роналдо успя да се справи с двама защитници и да стреля между тях, но Буфон спаси. Иско успя да отбележи при добавката, но испанският плеймейкър беше в в засада. Точно в ответната атака Манджукич беше изведен в наказателното поле и центрира остро, но Карвахал успя да избие в корнер.

В 33' Роналдо по страхотен начин изведе Иско в наказателното поле сам срещу Буфон, но италианският ветеран се отчете с прекрасно спасяване и не позволи резултатът да бъде изравнен.

Малко преди края на първото полувреме гостите вкараха идентичен гол. Центриране от дясното кирло намери Манджукич, който отново беше пазен от Карвахал - удар с глава и 2:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още на почивката Зинедин Зидан направи двойна смяна - Каземиро и Бейл напуснаха терена за сметка на Лукас Васкес и Марко Асенсио. В 57' именно Лукас проби отдясно и намери Роналдо в наказателното поле, който пробва мигновено удар, но Буфон успя да отрази - второ ключово спасяване на капитана на Юве срещу португалската суперзвезда.

Две минути по-късно ЮВентус изпусна изключителен шанс. След грешка в отбранатан а Реал гостите осъществиха много добра атака, която премина през Матуиди, Манджукич и Пянич, а плеймейкърът изведе в отлична позиция Игуаин. Ударът на аржентинеца обаче беше избит от вратаря.

Точно НАвас обаче беше големият грешник в 60'. Той изпусна центриране в наказателното поле и Матуиди успя да реализира за 0:3 - фрапантна грешка и мачът започна отначало!

В 74' Роналдо отново направи "поход" през защитата на Ювентус, изстрелът му срещна крак на играч на съперника и се насочи към вратата, но Буфон успя да избие в последния момент. 3 минути по-късно и Иско стреля от дистанция, но Буфон успя да избие в корнер. Последва нова добра акция на Реал, топката достигна до Варан на 7 метра от вратата, но ударът му премина встрани от вратата.

В 80' за малко Киелини не си отбеляза автогол, след като пресече центиране към Роналдо и изби в корнер, но топката мина малко встрани от вратата. 5 минути по-късно Карвахал центрира в наказателното поле и Роналдо успя да засече с глава, но не съумя да намери очертанията на вратата.

В последните секунди на добавеното време Бенатия извърши безумно нарушение в наказателното поле. Той избута в гръб Лукас Васкес и съдията отсъди дузпа в полза на Реал Мадрид. Буфон се разкрещя и напсува съдията, за което беше изгонен от игра. Това наложи влизането на Войчех Счесни, който застана да пази дузпата. Роналдо се засили и прати топката право в горния десен ъгъл - 1:3 и Реал Мадрид оцеля срещу Ювентус.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Навас, Марсело, Вайехо, Варан, Карвахал, Каземиро, Кроос, Модрич, Иско, Роналдо, Бейл

Ювентус: Буфон, Де Шилио, Бенатиа, Киелини, Алекс Сандро, Пянич, Кедира, Матуиди, Манджукич, Коста, Игуаин

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Италианският шампион едва ли е очаквал да изостава с 0:3 от "кралете", особено като се има предвид, че торинци играха силно през голяма част от мача. Те обаче се пречупиха в ключови моменти, а важни фигури като Пауло Дибала прегряха. Нападателят дори си изкара червен картон и няма да играе на реванша. Въпреки това Ювентус ще направи всичко по силите си поне да защити честта си срещу Кристиано Роналдо и компания.

Зинедин Зидан със сигурност пък е гледал внимателно вчерашния мач на Рома срещу Барселона и е предупредил своите възпитаници да не се отпускат срещу отбор от ранга на Ювентус. Освен това историята е на страната на "бианконерите", които никога не са отпадали от Реал Мадрид в елиминационната фаза на Шампионска лига. Въпреки това 3 "чисти" гола пасив изглеждат непосилни, особено на чужд терен.

Двата отбора са в силна форма в последните месеци, като Реал Мадрид определено подобри играта си, носейки се на крилете на Кристиано Роналдо, който от началото на 2018 година има 25 гола на своята сметка. Освен това португалецът вкара нереален гол със задна ножица срещу Ювентус, което му вдъхва допълнително самочувствие за предстоящия мач.

Стартовите състави очаквайте към 20:45 часа българско време!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички