Полемика: Имаше ли дузпа за Реал Мадрид срещу Ювентус? (ВИДЕО И СНИМКИ)


Полемика: Имаше ли дузпа за Реал Мадрид срещу Ювентус? (ВИДЕО И СНИМКИ)
Снимка: Guliver/GettyImages

7541 0

Светът говори само за едно в последните часове - имаше ли дузпа за Реал Мадрид срещу Ювентус, или не? Отговорът е един, ако питате феновете на Реал Мадрид, и коренно различен за фенове на други тимове, най-вече на Ювентус. Едно обаче е неуспорим факт - нарушение на Мехди Бенатия в наказателното поле имашe. Това е мнението на много бивши съдии, които коментираха ситуацията, а най-точното обяснение дава английската легенда в професията Греъм Пол: 

"Майкъл Оливър взе трудно, но вярно решение в полза. Въпреки че е на 33 години, той показа, че е готов за толкова големи мачове", пише той в колонката си в "Дейли Мейл".

Самата ситуация не е толкова спорна, колкото се опитват да я направят в социалните мрежи различни хора. При подаването на Кристиано Роналдо Бенатия изпусна Лукас Васкес, който беше на 3 метра от вратата. В първия момент защитникът поставя и двете си ръце на топката преди да тръгне да удря топката с крак. Това се вижда ясно както на видеото под статията, така и на тази снимка:

Следва още по-малко футболно отиграване. След като е загубил позиция спрямо нападателя на Реал Мадрид, бранителят на Ювентус се опитва да избие топката, която е пред играча на "белия балет". Той не успява да играе с коженото кълбо. На някои стоп кадри може да има заблуждение, че има игра с коженото кълбо, но на следното видео е видно, че топката не променя изобщо траекторията си до момента, в който Лукас не играе с гърди:

Бенатия носи изцяло вина за отсъдената дузпа, тъй като Ювентус изигра перфектен двубой. Успя да издържи на положенията, които Реал Мадрид създаде, и се възползва почти на 100% от рехавата отбрана на "белия балет" без Серхио Рамос. Фактът, че изобщо изпусна Лукас Васкес секунди преди края на редовното време, трябва да подлежи на повече коментари, отколкото решението на съдията Майкъл Оливър. То беше правилно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички