"По-стари са, не могат да играят в Шампионска лига": Легенда на Юнайтед за Роналдо, Бензема и останалите в Саудитска Арабия


"По-стари са, не могат да играят в Шампионска лига": Легенда на Юнайтед за Роналдо, Бензема и останалите в Саудитска Арабия
Снимка: GettyImages

5323 0

През това лято се стигна до истински бум на трансфери в Саудитската професионална лига. Всичко започна с преминаването на Кристиано Роналдо в Ал Насър в началото на годината, а няколко месеца по-късно куп звездни имена се насочиха натам.

Сред тях е и бившият съотборник на петкратния носител на "Златната топка" Карим Бензема. Той обаче облече фланелката на основен конкурент за титлата на Ал Насър - Ал Итихад, който е и настоящият шампион.

Според легендата на Манчестър Юнайтед Дуайт Йорк обаче всички те правят тези трансфери, защото вече са по-възрастни и не могат да играят в Шампионска лига. Той посочва, че те са извън най-добрите си години и са на по над 30.

"Възрастта в Саудитската професионална лига не е достатъчно добра за Шампионска лига. Играчите, които отидоха там, като Кристиано Роналдо, Нголо Канте и Карим Бензема, бяха в Европа, когато бяха в най-добрата си форма. Те отидоха в Саудитската професионална лига сега, когато са в средата на 30-те си.

Всеки знае, че когато се стигне тази възраст, значи играч е към края на кариерата си. Тези големи имена бяха добри в европейския футбол, но само защото бяха в най-добрите си години. Отидоха в Саудитска Арабия, защото са по-възрастни, така че не мисля, че могат да играят в Шампионска лига вече" - сподели Йорк.

Припомняме, че преди дни Ал Насър бе близо до отпадане в турнир, но Кристиано Роналдо го спаси с гол в края (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички