ВИДЕО: Ал Насър отпадаше от турнир, но гол на Роналдо ги класира напред


ВИДЕО: Ал Насър отпадаше от турнир, но гол на Роналдо ги класира напред
Снимка: GettyImages

5126 0

В инфарктен мач, в който Садио Мане дебютира за тях, Ал Насър успя да се класира за четвъртфиналите на Шампионска лига на арабските клубове. Това стана факт след равенство 1:1 с египетския Замалек.

Лидерът на саудитците Кристиано Роналдо се превърна в герой за тима, въпреки че не изигра най-силния си мач. Ал Насър губеше с 0:1 до 87-ата минута и отпадаше от турнира, когато португалецът успя да се разпише, да възстанови равенството и да класира своя тим за плейофите.

Португалската звезда започна титуляр в мача, а най-новото звездно попълнение - Садио Мане, остана на пейката. 
През първото полувреме Ал Насър не създаде много чисти възможности пред противниковата врата, а от играта на Кристиано Роналдо имаше какво да се желае. Саудитците имаха повече и по-точни удари, както и преимущество във владението на топката, но не успяха да стигнат до попадение. 
В досегашните си 2 мача тимът от Ел Рияд имаше една победа и едно равенство и бе спечелил 4 точки. 

Португалската звезда започна титуляр в мача, а най-новото звездно попълнение - Садио Мане, остана на пейката. През първото полувреме Ал Насър не създаде много чисти възможности пред противниковата врата, а от играта на Кристиано Роналдо имаше какво да се желае. Саудитците имаха повече и по-точни удари, както и преимущество във владението на топката, но не успяха да стигнат до попадение.

Въпреки че Садио Мане направи своя дебют за Ал Насър след почивката, нещата за саудитския гранд не тръгнаха по-добре през втората част. Няма и 10 минути след подновяването на играта и Замалек получи дузпа за игра с ръка на Алекс Телес. Зад бялата точка застана Зизо, който не сгреши и изведе египетския тим в резултата.

Малко преди това Роналдо беше пропуснал шанс да открие за своя тим, като стреля с глава встрани от вратата. Все пак именно португалската звезда спаси своя тим 3 минути преди края на редовното време. В 87' Ал Насър предприе атака отляво, Роналдо получи дълго центриране и с глава успя да отклони топката в мрежата на Замалек, както се бе позиционирал пред вратата - 1:1.

Така Ал Насър събра 5 точки и успя да се класира за четвъртфиналите, макар и от второто място в групата. В досегашните си 2 мача тимът от Ел Рияд имаше една победа и едно равенство и бе спечелил 4 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички