Огромна чест: Бивш тим на Роналдо ще играе цял сезон с екип, посветен на CR7 (СНИМКА)


Огромна чест: Бивш тим на Роналдо ще играе цял сезон с екип, посветен на CR7 (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

5486 0

Огромна чест бе оказана на суперзвездата на световния футбол Кристиано Роналдо. Един от бившите му отбори показа третия си екип за сезон 2023/24 и той ще бъде изцяло посветен на португалеца. Става въпрос за първия му професионален клуб Спортинг Лисабон.

Решението на "лъвовете" е провокирано от годишнината от 20 години, които са изминали от дебюта му за отбора. Това се случва на 29 септември 2002 година. Тогава Спортинг Лисабон губи с 2:4 от Брага.

Екипът е почти изцяло черен, като областта на раменето е в жълто. Именно с такава фланелка Роналдо е играл за клуба преди 20 години. Отпред на екипа, вдясно на гърдите, дори ще пише CR7.

Кристиано има 31 мача за Споринг Лисабон, като в тях е вкарал пет гола и е дал шест асистенции. На днешната дата (06.08) се навършват и 20 години, откакто тийнейджърът Роналдо изигра изключително силен приятелски мач срещу Манчестър Юнайтед в предсезонната подготовка. Именно това бе в основата на трансфера му на "Олд Трафорд".

През почти всички тези години, че и до днес, продължават и големите сравнения между него и Лионел Меси. Кой е вкарал повече голове през 2023 година - Роналдо или Меси?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички