Пиоли вярва в обрата на Милан и смята, че се е провалил само в едно нещо срещу Интер


Пиоли вярва в обрата на Милан и смята, че се е провалил само в едно нещо срещу Интер
Снимка: Getty Images

1700 0

Стефано Пиоли вярва, че това е мач от две полувремена, като разликата е, че "Интер вкара, а Милан не". Това мнение изрази след загубата на Милан с 0:2 в първия полуфинален сблъсък в Шампионска лига. Според него отборът му все още може да стигне до обрат, особено с Рафаел Леао обратно в състава.

Какво помогна на Интер да спечели двубоя?

"Росонерите" започнаха кошмарно в първия полуфинален мач от Шампионска лига с градския си съперник, а Рафаел Леао беше изключен поради контузия.  "Това е суров термин", каза Пиоли пред Amazon Prime Italia, когато му беше казано, че Милан изглежда неузнаваем.

"Факт е, че Интер игра по-добре през първото полувреме и вкара два гола, Милан игра по-добре през второто полувреме и не вкара. Това е футболът. Интер имаше повече качество и беше по-ефективен през първото полувреме, докато ние направихме твърде много грешки", заяви той.

"До седмата минута Интер дори не беше влизал в нашето наказателно поле, след което вкара при първия корнер. Ясно е, че трябваше да сме по-концентрирани. Искахме различен резултат, но трябва да продължим да вярваме, защото един инцидент може да промени всичко в реванша.”

Милан се готви за обрат

Интер изглеждаше по-агресивен и решителен към вратата, което беше изненадващо, като се има предвид, че Милан беше отборът домакин с по-голям дял от публиката на "Сан Сиро". "Имахме намерение да бъдем компактни, интензивни и агресивни, но Интер беше по-добър в много ситуации 50-50 и това им помогна да поемат контрола над играта. Те също се справиха добре с реализирането на тези две ранни възможности, което ни затрудни на тактическо и психическо ниво".

"Имахме шансове през второто полувреме, така че естествено в реванша имаме нужда от повече качество и по-агресивно отношение. Трябва да вдигнем летвата и да играем от самото начало с нещо много по-близко до представянето през второто полувреме. Момчетата са наясно, че това не беше представянето или резултатът, който искахме. Те са разочаровани, но знаят, че все още имаме шанс да обърнем нещата".

Контузията на Леао

Големият въпрос неизбежно е около Леао, който има мускулен проблем и се надява да се завърне за реванша. "Ще видим. Той не беше в добро състояние да играе днес, има шест дни до мачаи се надяваме, че ще бъде готов". На другата крайност бе Симоене Индзаги, който смята, че са само на талсък от финала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички