Отново 2:1 за Манчестър Сити, мечтан полуфинал в Шампионска лига!


Отново 2:1 за Манчестър Сити, мечтан полуфинал в Шампионска лига!
Снимка: Getty Images

4195 0

Манчестър Сити надигра и победи Борусия Дортмунд с 2:1 в мач реванш от 1/4-финалите в Шампионска лига. "Жълто-черните" поведоха с красив гол на 17-годишния Джъд Белингам, но голове на Марез от дузпа и Фил Фодън донесоха обрата за тима на Пеп Гуардиола. 

Така Манчестър Сити "разруши проклятието" и за пръв път под ръководството на Гуардиола успя да прескочи четвъртфиналната фаза на най-комерсиалния футболен турнир. На 1/2-финалите Сити ще се изправи срещу ПСЖ, който вчера отстрани Байерн Мюнхен!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Манчестър Сити започна мача пресирайки дълбоко, а играчите на Борусия се затрудняваха да изнесат топката до центъра на игрището. Все пак първият точен удар в срещата бе дело на Дауд, но силният му изстрел не бе насочен добре и попадна в ръцете на Едерсон.

В 15-ата минута Ерлинг Холанд успя да достигне до дълго подаване зад отбраната на Сити, овладя добре и подаде към Дауд, неговият шут бе блокиран, но топката попадна у Белингам и той с техничен удар я изпрати в горния ляв ъгъл на вратата - 1:0 за Борусия Дортмунд!

В 25-ата минута удар на Кевин де Бройне срещна напречната греда на Хиц! Малко след това отново белгиецът нахлу в наказателното поле на Борусия, но успоредното му на голлинията подаване бе изчистено. Манчестър Сити определено се ядоса след гола, който получи!

В 32-ата минута Фодън се пребори за една топка на аутлинията, Марез я овладя и стреля без забавяне, но вратарят на "жълто-черните" спаси блестящо. 4 минути по-късно Хиц отново се намеси добре, спасявайки удар на Зинченко с глава, насочен точно под горната греда.

В 39-ата минута голмайсторът Джъд Белингам получи жълт картон за нарушение срещу Фил Фодън. Това беше и всичко по-интересно за първата част! Статистиката в края на полувремето показа, че Манчестър Сити е владял топката в 58% от времето и е имал повече голови положения от съперника си - 9:5. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Второто полувреме започна със силен натиск на "гражданите", които стигнаха до два последователни ъглови удара, но от тях не последва нищо опасно. В 52-ата минута главният съдия отсъди дузпа за игра с ръка на Емре Джан. Футболистът протестираше, че топката първо е срещнала главата му, но ВАР потвърди решението. Рияд Марез се нагърби с изпълнението и не остави шансове на Хиц - 1:1!

Постепенно темпото на игра се успокои, най-вече защото равенството устройваше напълно Манчестър Сити. В 69-ата минута Марко Ройс центрира добре в наказателното поле и Хумелс засече топката с глава, но тя мина на сантиметри над напречната греда.

В 74-ата минута Кевин де Бройне тръгна на самостоятелен рейд, преодоля последователно Джан и Хумелс, но Марвин Хиц бе на мястото си и отново отрази удара му. След последвалия корнер, топката бе разиграна на късо, Фил Фодън стреля силно по диагонал, шутът му се удари в лявата греда и влетя във вратата на Борусия - 2:1 за Сити!

В 80-ата минута Ерлинг Холанд стреля силно, но неточно. След гола на Фил Фодън настроението в играта на Борусия определено спадна, а причината за това беше, че отборът трябваше да вкара 3 гола за 10 минути, ако искаше да отстрани Манчестър Сити. До края на мача "гражданите" можеха да вкарат и още попадения, но отбраната на Борусия се справи с контраатаките им.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Борусия Дортмунд: Хиц, Герейро, Хумелс, Аканджи, Мори, Дауд, Джан, Белингам, Кнауф, Ройс, Холанд

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Стоунс, Зинченко, Гюндоган, Родри, Де Бройне, Бернардо, Марез, Фодън

Къде да гледаме Борусия Дортмунд - Манчестър Сити?

ПРЕДИ МАЧА

Борусия Дортмунд е домакин на Манчестър Сити в мач реванш от 1/4-финалите на Шампионска лига. "Гражданите" спечелиха първата среща с 2:1, но само гол ще прати Борусия на 1/2-финалите в турнира. През уикенда момчетата на Един Терзич прекъснаха серията си от 3 мача без победа, като надделяха над Щутгарт с 3:2. Сити загуби от Лийдс с 1:2 в тежък мач от Висшата лига.

Дортмунд има сериозни проблеми преди реванша - под въпрос са лидерите на отбора Матс Хумелс и Марко Ройс. Със сигурност няма да играят Джейдън Санчо, Марсел Шмелцер, Дан-Аксел Задагу, Юсуфа Мукоко и Аксел Витсел. С тези кадрови проблеми задачата на Борусия изглежда достатъчно трудна, но тимът неведнъж е показал, че е способен на изненади.

За Манчестър Сити с травма е само Серхио Агуеро, което означава, че Пеп Гуардиола ще започне с всичко най-добро в стартовия състав. Ранен гол би дал спокойствие в редиците на "гражданите", а поражението от Лийдс със сигурност дава допълнителна мотивация на футболистите да покажат най-доброто от себе си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички