Шампионска лига ще има своя нов крал! Байерн аут след акция на ПСЖ


Шампионска лига ще има своя нов крал! Байерн аут след акция на ПСЖ
Снимка: Gulliver/GettyImages

11399 0

Отборът на Пари Сен Жермен продължи към полуфиналната фаза от Шампионската лига, след като елиминира актуалния европейски шампион Байерн Мюнхен. Парижани допуснаха загуба с 0:1 в мача-реванш във френската столица, но след общ резултат 3:3 и поради по-добрите си показатели при отбелязаните голове на чужд терен хората на Маурисио Почетино продължиха напред.'

Единственото попадение в Париж падна в 40-ата минута, когато Ерик Максим Чупо-Мотинг изведе баварския гранд напред в резултата напук на пропуските, които Пари Сен Жермен сътвори в хода на целия мач. Само Неймар от домакините на два пъти нацели напречните греди на вратата, пазена от Мануел Нойер, но в крайна сметка френският шампион не съумя да разпечата германската врата в реванша. Любопитен факт е, че Чупо-Мотинг има повече голове в Шампионската лига за Байерн само в четвъртфиналната фаза (2), отколкото в десете си мача за френския тим преди това (1).

 

По този начин парижани вече чакат на полуфинала победителя между Манчестър Сити и Борусия Дортмунд. Двата отбора си дават спор един срещу друг в сряда вечер на "Сигнал Идуна Парк", за да определят четвъртият полуфиналист в тазгодишната фаза от надпреварата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Пръв възможност да отбележи гол имаха домакините. Неймар изведе страхотно вдясно Мбапе зад отбраната на баварците, но опитът на звездата на ПСЖ бе неточен и не накара Нойер да прави спасяване.

В деветата минута парижани бяха близо до това да разпечатат германската врата. Мбапе задмина отляво Павар и влезе в наказателното поле на гостите, след което комбинира с Неймар. Люка Ернандес опита с тяло да спре паса и донякъде успя, но топката все пак продължи за бразилеца. Той стреля отблизо към вратата на Нойер, който излезе напред да скъси ъгъла и отрази удара на Неймар.

Последваха по-предпазливи действия от двата отбора, които се опитваха да се наранят един друг със скоростни атаки, които обаче търпяха провал към 24-ата минута.

В 25-ата минута обаче Лерой Сане бе намерен феноменално от Мюлер пред дъгата на наказателното поле на ПСЖ. Крилото стреля фалцово с левия крак, ала не намери очертанията на вратата, пазена от Кейлор Навас.

Две по-късно Нойер направи изключително спасяване в Париж. Мбапе бе изведен вляво и намери начин да комбинира вдясно за Неймар. Той стреля, но с тяло Нойер изби в корнер. Десетина минути преди края на първата Неймар шутире към вратата на Байерн вдясно по диагонала, а топката летеше край левия страничен стълб на Нойер, но стражът с една ръка блокира опита.

В рамките на една минута (38 и 39) Неймар нацели на два пъти гредите на Байерн. Първият му удар спря в напречната на Нойер, а миг по-късно Ней остана очи в очи с германския страж, но пак не го преодоля.

Съдбата си изигра лоша шега с ПСЖ, който допусна гол в 40-ата минута. Големият герой беше бившият футболист на парижани Ерик Максим Чупо-Мотинг, който добави топката с глава след удар, който бе спасен с крак от Навас - 1:0 за Байерн.

60 секунди преди края на първата част домакинският страж Навас направи добро спасявяне след силен удар на Давид Алаба от дистанция, но костариканецът се справи умело и изби в корнер. След него халфът Юлиан Дракслер можеше да вкара втори гол, но ударът му бе доста слаб. В добавеното време на първата част удар на Сане бе блокиран от Навас.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Вторто полувреме започна добре за Байерн, който беше много близо до това да вкара втори гол в срещата минута след подновяването на играта от рефера Даниеле Орсато. Давид Алаба получи топката преди границата на френското наказателно поле, но я прати встрани от вратата на Навас и не се наложи вратарят на актуалния френски шампион да прави спасяване.

Гостите от Мюнхен оцеляха в 53-ата минута след нова възможност пред Неймар. Тогава Ди Мария влезе в наказателното поле на гостите и пусна прекрасен успореден пас на вратата за Неймар. Нойер не успя да спре топката, а Неймар се хвърли да я вкарва с шпагат, но не я намери, за да я прати в опразнената гостуваща врата.

В 79-ата минута домакините от ПСЖ вкара изравнителен гол чрез Килиан Мбапе, ала той бе отменен. Французинът бе изведен зад центъра от Неймар, но отбранителната линия на баварците предугади това действие и остави Мбапе в засада. Той набра страхотна скорост, а край него тичаше и Мойс Кийн, но Мбапе завърши сам във вратата на Нойер, за да дойде сигналът на Даниеле Орсато за засада.

В 83-ата се откри изключителен шанс за важния втори гол за Байерн, който обаче бе пропуснат. Сане елиминира технично Дагба в полето на ПСЖ и шутира по земя, но встрани. Натискът на Байерн продължи мощно. 

В края на срещата германският клуб масира с футболисти полето на съперника, но до опасности пред вратата на Навас не се стигаше, но не така беше пред вратата на Нойер. Първо Мбапе пропусна да отправи удар след брилянтна контраакция след намеса на Ернандес, а в 91-ата Неймар бе неутрализиран с чудесни действия от Люка Ернандес.

В последната минута от добавеното време Лерой Сане навлезе в полето на ПСЖ и даде диагонален пас, който търсеше Томас Мюлер, но Кейлор Навас с вездесъща намеса закова топката в обятията си и спря натискът на Байерн.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ПСЖ: Навас – Кимпембе /к/, Мбапе, Паредес, Неймар, Ди Мария, Данило Диало, Дракслер, Гей, Дагба

БАЙЕРН М: Нойер /к/, Павар, Кимих, Сане, Чупо-Мотинг, Боатенг, Дейвис, Ернандес, Мюлер, Алаба, Коман

Мачът във вторник вечер е на "Парк де Пренс" в 22:00 часа българско време и може да следите дербито в Шампионска лига НА ЖИВО в Sportlive.bg

Гледай ПСЖ - Байерн - ето как! 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В миналогодишното издание на турнира Байерн спечели с 1:0 финалната среща с ПСЖ, но в първия четвъртфинал между двата гранда Мбапе и Неймар разчлениха защитата на опонента си, докато в същото време Кейлор Навас направи цели 10 спасявания, за да запази триумфа на своите. 

В реванша Байерн ще направи всичко по силите си за обрат, но няма да може да разчита на част от основните си футболисти. Големият лидер и голмайстор в Шампионска лига през миналия сезона - Роберт Левандовски, е аут от състава заради травма, като това важи и за други двама ключови титуляри - Зюле и Серж Гнабри. Общо 8 играчи от основния тим на Ханзи Флик няма да играят в мача. 

Голямата липса за Маурисио Почетино е капитанът Маркиньос, който получи контузия в първия мач, малко преди да отбележи втория гол за своите. Липсата на конкуренция на този пост в ПСЖ може да наложи на Почетино отново да използва Данило като втори централен защитник. 

Парижани не са в блестяща домакинска форма, като имат 3 поражения и равенство в последните си 5 мача. От своя страна пък Байерн е с 4 поражения в гостуванията си на ПСЖ във Франция. 


Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички