Отложиха мач от Шампионска лига заради убития фен на АЕК, хвърлят се взаимни обвинения


Отложиха мач от Шампионска лига заради убития фен на АЕК, хвърлят се взаимни обвинения
Снимка: Getty Images / Guliver

1874 0

Първият мач между АЕК (Атина) и Динамо (Загреб) от третия квалификационен кръг в Шампионска лига бе официално отложен. Причината е кървавият бой между фенове на двата тима, при който бе отнет животът на 22-годишен фен на гръцкия отбор.

Няма информация кога ще се проведе срещата, но ще бъде пред празни трибуни. Същото ще важи и за реванша в Хърватия.

Взаимни обвинения за случилото се

На срещата относно мерките за сигурност, насрочена във вторник сутринта, от АЕК заявиха, че смята Динамо Загреб и гръцката полиция за съвместно отговорни за случилото се снощи. Представители на клуба напуснаха срещата, тъй като смятат, че няма как "да е удобно" да участват в нея.

Още четирима гърци и четирима хървати се намират в болница с наранявания. Арестувани са над 90 души. Според информациите, голяма група от около 150-200 привърженици на Динамо са пътували с коли и автобуси към Атина в понеделник вечерта. Те са се противопоставили на забраната за гостуващи фенове поради опасения от точно този вид сблъсъци, които се случиха.

Полицията е поставила кордон под дискретно наблюдение, но изгубили следите на хърватските фенове, когато напуснаха туристическите автобуси, с които пристигнали. След това се отправили към "OPAP Arena" на AEK с коли и влакове.  Съобщава се, че там те са се сбили с привърженици на домакините, които са били в кафенетата и баровете около стадиона, където АЕК и Динамо са провели тренировка по-рано. Според съобщенията към феновете на Динамо са се присъединили и няколко привърженици на атинския клуб Панатинайкос. Само преди по-малко от месец фенове в Гърция получиха доживотен затвор заради подобен инцидент.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички