От рая до ада: ПСЖ подчини Манчестър Сити за час преди тотално да рухне в Шампионска лига


От рая до ада: ПСЖ подчини Манчестър Сити за час преди тотално да рухне в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

7899 0

Пари Сен Жермен премина от рая до ада срещу Манчестър Сити, допускайки кошмарен обрат и загуба с 1:2 като домакин в първия мач от полуфиналите на Шампионска лига. Парижани изиграха страхотно първо полувреме, в което напълно обезличиха възпитаниците на Хосеп Гуардиола, но един куриозен гол през второто полувреме тотално преобърна мача и сериозно отдалечи ПСЖ от финала.

Домакините започнаха превъзходно срещата, като показаха сериозно надмощие на терена с изключително дисциплинираната си игра както в дефанзивен, така и в офанзивен план. Неймар и Килиан Мбапе се забавляваха на терена, но попадението за парижани дойде от капитана Маркиньос. В 15-ата минута Неймар го намери от корнер, а бразилецът успя да засече с глава, за да изведе тима напред в резултата.

В следващите минути ПСЖ изцяло контролира срещата, като почти не позволи на Сити да създаде опасности за вратаря Кейлор Навас. Това продължи и през втората част - до 64-ата минута, когато опит за центриране на Кевин де Бройне се превърна в директен гол, за който вина носи именно Навас. Оттам нататък Сити си върна самочувствието, а ПСЖ изпадна в дупка, от която така и не успя да излезе.

Само седем минути по-късно "гражданите" се добраха до пълен обрат, след като Рияд Марез изпълни пряк свободен удар и намери пролука в стената на парижани, за да прати топката за втори път в мрежата на Навас. Това допълнително ядоса ПСЖ, чието разочарование си пролича в 77-ата минута, когато много грубо нарушение на Идриса Гей му донесе директен червен картон. 

До края на срещата ПСЖ просто задържа резултата с надеждата за чудо на "Етихад" в реванша след седмица, когато ще стане ясен и крайният победител, който ще спори за трофея в Шампионска лига.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само две минути игра ПСЖ се добра до първата си добра възможност за гол в мача. Парижани отнеха топката в половината на своя съперник и организираха бърза контраатака чрез Килиан Мбапе, който веднага подаде към непокрития Неймар. Бразилецът опита удар към вратата на Сити, но той се оказа право в обсега на Едерсон, който улови топката.

В следващите минути Сити привидно контролираше играта, но ПСЖ изглеждаше по-опасен в атака. Френският тим пръв стигна до попадение в мача. В 15-ата минута Анхел ди Мария центрира от корнер, а бразилският бранител Маркиньос бе най-добре пласиран в наказателното поле и успя да засече с глава, за да прати топката в далечния ъгъл - 1:0!

В средата на полувремето Манчестър Сити се добра до първото си по-опасно положение в мача. Рияд Марез достигна със сетни сили до дълго подаване в наказателното поле и от малък ъгъл насочи топката към близкия ъгъл на вратата, където обаче Кейлор Навас внимаваше и изби в корнер.

В 28' Неймар центрира от корнер на близката греда, където Леандро Паредес успя да изпревари Рубен Диаш и да засече с глава. Ударът му обаче премина на сантиметри от гредата. В 41' Неймар падна в наказателното поле с претенции за дузпа, но съдията не ги уважи. Минута по-късно Сити можеше да изравни резултата, след като Фил Фодън стреля от чудесна позиция, но Навас спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началните минути на втората част Манчестър Сити се опита да упражни натиск към вратата на ПСЖ, но без особен успех. Вместо това в 56-ата минута парижани за малко да удвоят преднината си. Килиан Мбапе нахлу в наказателното поле, показа завидна техника срещу двама от Сити, а след това центрира опасно успоредно на голлинията, където Марко Верати се размина на сантиметри от това да засече топката в мрежата.

В 65-ата минута Манчестър Сити все пак се пребори за изравнително попадение, макар и по малко куриозен начин. Кевин де Бройне овладя топката извън наказателното поле и опита меко центриране към пеналтерията, където двама играчи на "гражданите" очакваха подаване. Топката измамливо се завъртя към вратата и директно се озова в мрежата на ПСЖ, за което сериозна вина има вратарят Кейлор Навас - 1:1!

Манчестър Сити си върна самочувствието и само шест минути по-късно се добра и до пълен обрат в мача. Фил Фодън бе фаулиран в близост до границата на наказателното поле, фронтално срещу вратата. Рияд Марез изпълни пряк свободния удар, намирайки пролука в стената на парижани, за да прати топката директно в мрежата на Навас, който нямаше как да се намеси - 1:2!

В 77-ата минута ПСЖ остана с човек по-малко на терена. Идриса Гей направи много необмислен шпагат в краката на Илкай Гюндоган, поставяйки бутонките си под прасеца на противниковия играч. Главният арбитър Феликс Брих не се поколеба и му показа директен червен картон.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ПСЖ: Навас, Бакер, Кимпембе, Маркиньос, Флоренци, Гей, Паредес, Верати, Ди Мария, Неймар, Мбапе

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Стоунс, Кансело, Родри, Гюндоган, Де Бройне, Марез, Фодън, Бернардо Силва

ВСИЧКО НАЙ-ИНТЕРЕСНО ПРЕДИ СБЛЪСЪКА:

Любопитно е да се отбележи, че през тази кампания "гражданите" все още не са губили мач в Шампионска лига. Освен това в последните си 5 мача в турнира тимът на Хосеп Гуардиола завършва с поне 2 реализирани попадения.

Ценният съвет на Кройф, който Гуардиола следва като треньор

Гледай ПСЖ срещу Манчестър Сити - ето как

Гуардиола призова футболистите си да гледат на двубоя с ПСЖ като на... приятелски мач.

ПРЕДИ МАЧА

За домакините е изключително важно да достигнат финала на турнира, който се опитват да спечелят от дълго време. Те ще бъдат окрилени от факта, че в предишната фаза на надпреварата елиминираха действащия шампион Байерн Мюнхен.

Манчестър Сити обаче също толкова силно иска трофея, който липсва в клубната им витрина. Така става ясно, че ни очакват два големи сблъсъка, в които на този етап няма изразен фаворит.

Броени кръгове преди края на националните шампионати Сити е убедителен лидер във Висшата лига, изпреварвайки втория Манчестър Юнайтед с 10 точки. ПСЖ обаче е на втора позиция в Лига 1, като има точка по-малко от лидера Лил. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички