Исторически срам за Атлетико! "Дюшекчиите" изпепелени в "къщата на дракона"


Исторически срам за Атлетико! "Дюшекчиите" изпепелени в "къщата на дракона"
Снимка: GettyImages

2685 0

Атлетико (Мадрид) няма да играе в Европа на пролет! Това стана ясно след поредното трагикомично изпълнение на възпитаниците на Диего Симеоне в Европа. Този път в Португалия на "До Драгао" испанският гранд падна с 1:2 от Порто и, заради спечелената точка на Байер Леверкузен срещу Брюж (0:0), Атлетико остава последен в група B на Шампионска лига

За пръв път в историята си клубът завършва на последно място в първата групова фаза на най-комерсиалния клубен турнир. Досега това се беше случвало само на Барселона (1997/98), Атлетик Билбао (1998/99) Виляреал (2011/12) и Реал Сосиедад (2013/14). 

В Португалия още през първото полувреме стана ясно, че Атлетико няма шанс да се справи с летящия към първото място тим на домакините. В 5' Тареми даде аванс на Порто след пас на Еванилсон, а в 24' Еустакио покачи на 2:0 за комфортен аванс и кеф на феновете, изпълнили "До Драгао". 

Второто полувреме се превърна в парад на пропуските, след като Тареми на два пъти, Еванилсон и Галено опропастиха отлични шансове за домакините. От своя страна, "дюшекчиите" показаха живец през второто полувреме, но редица пропуски, най-вече на Антоан Гризман, лишиха тима от надежда за обрат. 

Все пак в края на добавеното време Маркано си отбеляза злощастен автогол за 1:2, но за повече нямаше време - загуба и отпадане на Атлетико. 

Испанският гранд остава на последното 4-о място с актив от едва 5 точки, и то в група, от която всички очакваха тимът да излезе без проблеми. В Лига Европа ще играе Байер Леверкузен, който е със същия актив от точки, но с по-добри показатели в преките двубои (победа и равенство). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички