Опасност: Как Манчестър Юнайтед може да отпадне от Шампионска лига още сега?


Опасност: Как Манчестър Юнайтед може да отпадне от Шампионска лига още сега?
Снимка: Getty Images

2971 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед излиза за много важен мач от груповата фаза на Шампионска лига, след като ще приеме на "Олд Трафорд" атрактивния отбор на Аталанта. "Червените дяволи", които имат едва 1 победа в последните си 5 мача (1 равенство и цели 3 загуби), ще трябва значително да подобрят представянето си, ако искат да постигнат задоволителен за тима резултат.

Нелепата грешка от първия кръг в групата и допуснатият обрат от Йънг Бойс пък притиска допълнително Юнайтед до стената. Англичаните са 3-ти в групата с 3 точки, колкото има и 2-рият, но там швейцарците имат предимството в преките двубои. Лидер е именно Аталанта с 4 пункта, а последен е Виляреал с 1.

"Жълтата подводница", която е актуалният носител на трофея от Лига Европа, показа, че може да се конкурира безпроблемно със състава на Оле Гунар Солскяер, като в големи периоди от директния им мач го надиграваше, но допусна гол в самия край.

Трудно е да повярваме, че Юнайтед би допуснал още една грешка срещу Йънг Бойс, още повече, че този път ще има едно на ум, а и срещата няма да се играе на изкуствения терен в Швейцария, който е затруднявал не един и два достатъчни качествени отбора. Въпреки това "червените дяволи" са в опасност!

Именно заради показаното от Виляреал в директния им мач, именно заради класата, с която разполага Аталанта, срещу който те ще се изправят отново след по-малко от 2 седмици. И ако Юнайтед бе онова европейско страшилище, което неведнъж е бил през годините, то едва ли ситуацията щеше да притеснява толкова феновете на тима.

Съставът на Оле Гунар Солскяер обаче показва колебания, много колебания. А в умовете на всички все още стои звучният провал в Шампионска лига през миналия сезон. В мача срещу Аталанта Юнайтед трябва да покаже, че е израснал, че се е развил - чрез наставленията на вече натрупалия повече опит норвежки мениджър и чрез качествените нови попълнения в състава.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички