Нова издънка, но по-звучна: Барселона бе разплакан от Антверп в Шампионска лига (ВИДЕО)


Нова издънка, но по-звучна: Барселона бе разплакан от Антверп в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1858 0

Барселона завърши тазгодишното си участие в груповата фаза на Шампионска лига със загуба 2:3 в гостуването си на белгийския Роял Антверп. Каталунците на два пъти трябваше да изравняват резултата, след като изоставаха в него, но в крайна сметка бяха сломени в заключителните секунди на срещата.

Развой на срещата

Двубоят започна кошмарно за каталунците, когато Ориол Ромеу сгреши брутално и домакините поведоха в резултата още във втората минута с попадението на Артур Вермеерен. Все пак, Феран Торес успя да изравни 10 минути преди почивката за 1:1.

Втората част стартира много силно за домакините, когато в 56' 29-годишният Винсен Янсен направи резултата 2:1 за домакините, възползвайки се от пас на Алхасан Юсуф. В 91-ата минута Марк Гиу успя да вкара за 2:2, като това бе вторият гол на таланта от "Ла Масиа" за каталунците.

Последната дума обаче имаха домакините. Джеле Баталие успя да прати топката към Джордж Иленикена след меле в наказателното поле. Вторият нямаше нужда от втора покана, за да прати топката в левия ъгъл на вратата и да донесе сензационната победа за своя тим.

Въпреки загубата Барселона завършва пръв в група "H" с актив от 12 точки, колкото има и вторият Порто. Към Лига Европа потегля тима на Шахтьор Донецк, а Роял Антверп приключва участието си в Европа за сезон 2023/24.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички