Невиждана драма! Челси остана на косъм от сензацията срещу Реал Мадрид в трилър с 5 гола и продължения


Невиждана драма! Челси остана на косъм от сензацията срещу Реал Мадрид в трилър с 5 гола и продължения
Снимка: Getty Images

7613 0

Реал Мадрид и Челси сътвориха уникална драма с продължения, след която триумфираха кралете, които продължават на ½-финалите в Шампионската лига, детронирайки актуалния първенец на Европа. Реваншът на стадион „Сантяго Бернабеу“ продължи 120 минути и завърши 2:3 за англичаните, а „лос бланкос“ се промъкнаха през иглени уши напред с общ резултат 5:4, въпреки че в 75-ата минута лондончани направиха шокиращ обрат и се виждаха крайни победители от сблъсъка.

Четвърт час преди края хората на Томас Тухел не само заличиха пасива си от първата среща на „Стамфорд Бридж“, загубена с 1:3, но и предвкусваха крайния успех, след като поведоха с 3:0. „Сините“ нокаутираха кралете след попадения на Мейсън Маунт в 15-ата минута, Антонио Рюдигер в 51-ата минута и на Тимо Вернер в 75-ата минута. ВАР пък отмени гол на Маркос Алонсо в 62-ата минута.

Току-що влезлият на смяна Родриго върна един гол в 80-ата минута и прати мача в продължения.

В тях отново блесна Карим Бензема. Френският нападател вкара за 2:3 с глава, което се оказа достатъчно за крайния успех срещу Челси. Бензема заби 4 от 5-те гола за Реал в двата мача срещу лондончани.

По този начин „лос бланкос“ успяха да си отмъстят на тима от „Стамфорд Бридж“, който ги отстрани на полуфиналите в турнира през миналата година. Раздираният от проблеми Челси обаче и тази вечер показа завиден характер и само липсата на късмет и възкръсването на Реал в края ги лиши от сензациония обрат. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двама тима започнаха мача във вихрено темпо. Атаките се редуваха , ту към едната, тук към другата врата, макар че кралете владееха по-продължително и спокойно топката.

Реал отправи първия по-сериозен удар. Това стана в 10-ата минута, когато Карим Бензема стреля от пряк свободен удар, но в аут.

Челси отговори с удар на Хаверц, блокиран в корнер. След това и Рюдигер с глава не уцели целта.

Мейсън Маунт смрази трибуните на „Сантяго Бернабеу“ в 15-ата минута. Той откри резултата, след като Вернер го изведе между защитниците в пеналта и националът на Англия матира Куртоа – 0:1.

В 23-ата минута Бензема шутира от дъгата на пеналта, но кълбото се отклони в главата на Тиаго Силва и излезе в корнер. Десетина минути по-късно с пропуск се отчете и Каземиро.

Антонио Рюдигер пробва да изненада Куртоа с шут от дистанция в 36-ата минута, но топката профуча в аут.

До почивката атакити към двете врати не спряха, но не се стигна до 100-процентови голови положения.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Челси наложи натиск след почивката. Хората на Томас Тухел нямаха какво да губят и атакуваха смело.

В 50-ата минута Рийс Джеймс отправи коварен удар, но след рикошет топката излезе във втори пореден корнер.

Така в 51-ата минута шокът за домакините стана още по-голям. Антонио Рюдигер разстреля с глава Тибо Куртоа след изпълнение на корнер за 0:2 и заличи пасива на Челси от първата среща в Лодон.

В 56-ата минута Менди спаси удар на Кроос от пряк свободен удар. Това беше и първата сутиация, при която стражът на лондончани трябваше да се намесва.

Каверц би в аут от малък ъгъл в ответната атака, пропускайки да направи кошмара за домакините пълен.

Пет минути по-късно Валверде профука шанс да намали.

В 62-ата минута Челси нанесе третия си шокиращ удар. Маркос Алонсо прати топката в мрежата на Тибо Куртоа. ВАР обаче отмени попадението на испанеца след обстойното му преразглеждане, защото той е играл с ръка преди да отправи шута си към мрежата.

Само 180 секунди по-късно Реал профука най-чистия си шанс до момента. Карим Бензема стреля с глава, но напречната греда спаси гостите.

Четвърт час преди края Тимо Вернер нокаутира кралете и направи преднината на Челси класическа. Германецът нахлу в пеналта след перфектен пас на Матео Ковачич и препарира Куртоа – 0:3. Така обратът стана пълен и Челси поведе с 4:3 в общия резултат.

Последва страхотно спасяване на Куртоа след удар на Кай Хаверц с глава.

Реал все пак успя да се съвземе от шока и се върна в мача в 80-ата минута. Влезлият на терена 120 секунди по-рано Родриго  от воле прати топката в мрежата на Менди след феноменален пас на Модрич -1:3. Така общият резултат се изравни и стана 4:4.

В добавеното време резервата Кристиан Пулишич бе на косъм да класира Челси напред, но ударът ми от малък ъгъл премина над гредата. В 4-ата минута на добавеното време отново той профука още по-чиста позиция от 5 метра пред вратата.

Така мачът влезе в продължения.

ПЪРВО ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Продълженията започнаха динамично. И двата отбора не спираха да търсят още попадения.

В 96-ата минута Карим Бензема отново се превърна в герой за Реал. Той намали резултата на 2:3 след центриране на Винисиус и удар с глава.

След това и Камавинга стреля, но не уцели целта.

ВТОРО ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Челси пробва да доведе нещата поне до дузпи. Резервата Зиеш в 114-ата минута стреля мощно от изгодна позиция, но Куртоа показа класа. 

До самия край пред вратата на Реал вреше и кипеше. Кай Хаверц в 117-ата минута и Жоржиньо минута преди края профукаха последните сериозни шансове за Челси за довеждане на изхода от сблъсъка чрез рулетката на дузпите.

Нов гол в мрежата на Куртоа не падна, а „лос бланкос“ свали короната на актуалния шампион и макар че се промъкна през иглени уши до полуфиналите, показа защо е считан за „Краля на Европа“. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Алаба, Начо, Менди, Каземиро, Кроос, Модрич, Валверде, Винисиус, Бензема

Челси: Менди, Алонсо, Рюдигер, Тиаго Силва, Джеймс, Жоржиньо, Канте, Маунт, Лофтъс-Чийк, Хаверц, Вернер

ПРЕДИ РЕВАНША РЕАЛ МАДРИД - ЧЕЛСИ

Реал Мадрид спечели с 3:1 първия мач на „Стамфорд Бридж“ и почти изхвърли актуалния носител на трофея още преди днешния реванш на „Сантяго Бернабеу“. Кралете са с единия крак на полуфиналите след мачигеския хеттрик на головата си машина Карим Бензема.

Така „лос бланкос“ са само на 90 минути от взимането на отмъщение от „сините“ за отпадането си от тях преди година. Тогава тимът на Томас Тухел отстрани мадридчани, но на полуфиналите, след което на финала удари и Манчестър Сити, за да триумфира с втория си трофей в Шампионската лига.

Сега обаче в Челси ситуацията е драматична с оглед на подготвяната продажба на клуба и санкциите срещу Роман Абрамович. Все пак „сините“ вдигнаха самочувствието си в последния мач във Висшата лига, разбивайки с 6:0 като гост Саутхямптън.

Реал е убедителен лидер в Ла Лига и е насочил усилията си и към пореден триумф в най-комерсиалния турнир, в който е рекордьор по титли. „Белите“ загряха за реванша с лежерна победа с 2:0 срещу Хетафе.

Аут от сметките на Карло Анчелоти са контузените Азар и Иско, наказаният Милитао и пипналият коронавирус  Валехо. Проблемите на Томас Тухел са сериозни, защото той няма да може да разчита на контузения Лукаку, а отпадат и Чилуел, Баркли и Хъдсън-Одой.

Шоуто тази вечер е гарантирано, а въпросът е ще станем ли свидетели на чудо, или Реал ще довърши отмъщението си срещу Челси.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички