Кризата с контузии в Реал Мадрид - какви са пожарните варианти?


Кризата с контузии в Реал Мадрид - какви са пожарните варианти?
Снимка: Guliver/GettyImages

1302 0

Докато контузиите на ключови играчи в Ливърпул са оправдание за слабия сезон на мърсисайдци на домашната сцена, то в Реал Мадрид положението далеч не е по-добро, а дори напротив. Това се видя още в първия мач между двата отбора в Шампионска лига, когато на терена бе защитна четворка, която не е играла заедно на терена, но ще важи още повече в реванша на "Анфийлд". 

Превърналият се в несменяем титуляр Лукас Васкес е аут от сметките до края на терена, а именно той беше заместник на Дани Карвахал, който през целия сезон страда от различни травми. В лагера на "кралете" имаше надежда, че десният бек ще се възстанови за реванша, но това така и не се случи, а пред Зизу има само една алтернатива - Алваро Одриосола

Бившият играч на Байерн обаче не се ползва с доверие от страна на Зидан. Той е най-рядко използваният играч в състава на френския специалист, а с изявите си в "Ел Класико" през второто полувреме определено не вдъхна увереност у треньорския щаб. 

Една от най-сериозните алтернативи е включването на Феде Валверде в защитната четворка като десен бек. Той има минути на този пост, но проблемът не е с игровата практика, а сериозната вероятност той да излезе на "Анфийлд" на инжекции. Той беше сменен принудително в дербито срещу Барселона и не се е готвел на пълни обороти за срещата с Ливърпул. 

Друга опция пред Зинедин Зидан е да излезе с трима централни защитници и това да са Менди, Начо и Едер Милитао, който също е с проблем след испанското дерби. Това по всяка вероятност ще доведе до пускането в игра на Марсело, а Марко Асенсио да играе като десен уингбек. Друга алтернатива е изнасянето на Милитао като десен защитник и връщането на Каземиро в центъра на отбраната, но Зидан се притеснява, че така ще загуби дефанзивния облик на тима в полузащитата. 

Краен вариант е пускането на Менди отдясно, а Марсело да се включи като ляв краен бранител. Бразилецът обаче е много далеч от най-силната си форма и в защитна четворка има притеснения, че именно от неговата зона отборът може да се пропука. 

Разбира се, всички тези проблеми идват заради трайните контузии на Дани Карвахал и Серхио Рамос, както и заболяването от коронавирус на Рафаел Варан (всъщност и самият Рамос заболя от болестта и не успя да пътува за Англия дори за морална подкрепа). Тримата титуляри са аут за неопределен период от време, а пълният лазарет на Реал дава сериозен за решаване ребус на Зидан. 

Поради трамва реванша на "Анфийлд" изпуска и Еден Азар, който се чувства добре, но няма игрова практика и не беше взет в групата за мача, който е в сряда вечер. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички