"Не съжалявам за абсолютно нищо" - Хосеп Гуардиола не показа раздразнение след краха на Манчестър Сити срещу Реал Мадрид


"Не съжалявам за абсолютно нищо" - Хосеп Гуардиола не показа раздразнение след краха на Манчестър Сити срещу Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

4237 0

Хосеп Гуардиола - старши треньорът на Манчестър Сити, логично, беше тъжен, след като тимът му отпадна на 1/4-финалите в Шампионска лига, но в същото време поздрави съперника и бе категоричен, че не съжалява за нищо.

"Гражданите" отстъпиха на Реал Мадрид след изпълнение на дузпи и няма да могат да продължат със защитата на трофея си от миналия сезон 2022/23.

Мнението на Гуардиола

"Поздравления за Реал Мадрид. Те се защитаваха много дълбоко и с невероятна сплотеност. Направихме всичко възможно и не съжалявам за абсолютно нищо", заяви Пеп след последния съдийски сигнал на "Етихад".

"Като треньор се опитваш да създаваш повече положения и да допускаш по-малко във всяка среща, защото това ти помага да печелиш. Направихме всичко - в офанзивен и в дефанзивен план. Те вкараха хубав гол. Имаха две, три, четири контраатаки, но е нормално на това ниво и от гледна точка на качеството, с което разполагат".

"Ние бяхме изключителни във всяко отношение. За съжаление, не успяхме да спечелим. Каквото, такова", констатира Гуардиола, цитиран от сайта на Сити.

Хосеп Гуардиола

"Те се защитаваха по-дълбоко, отколкото в предишните сезони, а ние създадохме достатъчно шансове, за да продължим напред, но футболът се брои на голове. Длъжен съм да кажа "благодаря" на моите играчи за начина, по който се представиха, но тук става въпрос за резултати - те ще бъдат на полуфиналите, а ние не".

"Това е положението, понякога печелиш дузпи, понякога не. Заради начина, по който играхме, трябваше да ги победим още преди това. Не материализирахме шансовете, които имахме, но пък се защитавахме много добре при контраатаките им. Всички бяха на високо ниво. За да победиш Реал Мадрид, трябва да покажеш най-доброто от себе си. Ние го направихме, но не беше достатъчно...", каза още Хосеп Гуардиола.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Всички ни отписваха, но ние все още сме тук" - коментарът на Карло Анчелоти след Манчестър Сити - Реал Мадрид

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички