"Направих всичко"! Кевин де Бройне проговори за контузията си във финала на Шампионска лига


"Направих всичко"! Кевин де Бройне проговори за контузията си във финала на Шампионска лига
Снимка: Getty Images

2390 0

Една от големите звезди на Манчестър Сити и главен виновник за требъла на тима през настоящия сезон - Кевин де Бройне, не успя да вземе дейно участие в големия финал на Шампионска лига.

"Гражданите" победиха Интер с 1:0 в Истанбул, триумфирайки за първи път в най-силния европейски клубен турнир. Точен за английския гранд беше Родри, който реализира единственото попадение в 68-ата минута.

Да изглеждаш успеха от скамейките

Не толкова добре се стекоха обстоятелствата за Де Бройне в личен план. Полузащитникът бе заменен едва в 35-ата минута поради контузия, а на негово място влезе Фоудън. Пред медиите след двубоя той разкри подробности относно състоянието си.

"Бяха трудни 2 месеца. Имах много проблеми с подколенното сухожилие. Чу се прещракване. Това е положението, направих всичко, за да съм добре. Жалко е, защото се чувствах наистина добре през първата четвърт и смятах, че се справям на ниво. Отборът обаче е достатъчно добър и спечелихме, което е важното", заяви Де Бройне.

За големия успех

"Невероятно е, работихме много дълго за това. В исторически план за клуба и с оглед всичко, което постигнахме, смятам, че напълно го заслужихме. Тази година не загубихме финала в Шампионска лига. Не беше най-добрият ни мач, но финалите винаги са трудни и сега е време да празнуваме", завърши той.

Наставникът на "гражданите" - Пеп Гуардиола, пък получи специални поздравления от едно от най-великите имена в професията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички