Наполи и Реал оправдаха очакванията за зрелище, но страхотен удар на Валверде зарадва мадридчани в Шампионска лига (ВИДЕО)


Наполи и Реал оправдаха очакванията за зрелище, но страхотен удар на Валверде зарадва мадридчани в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5971 0

Наполи и Реал Мадрид абсолютно оправдаха всички очаквания към мача от втория кръг на груповата фаза в Шампионска лига. Двата тима си спретнаха зрелищно голово шоу, от което Реал излезе крайният победител с 2:3 на стадион "Диего Армандо Марадона".

Головете за домакините отбелязаха Йостигард в 19' и Желински от дузпа в 54'. Винисиус изравни в 27', а Джуд Белингам направи обрат още през първото полувреме в 34'. В 78' Федер Валверде стреля изключително мощен удар пред границата на наказателното поле, който Мерет опита да отрази, но топката попадна в собствената му врата. Ударът бе много, много силен, но въпреки това попадението бе записано като автогол на Мерет.

По този начин отборът на Карло Анчелоти е 2 от 2 от началото в Шампионска лига, като в първия мач победи Унион. Наполи е на второ място с 3 точки.

Джуд Белингам отново блестя за своя тим, като се превърна в първия играч след Кристиано Роналдо, който вкарва в двата си първи мача с екипа на Реал в турнира.  Вече има 8 гола в 9 двубоя.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в началните минути пред двата отбора се откриха нелоши възможности за гол. В 4' Политано пробва късмета си от около 25 метра, но Кепа се хвърли вляво, за да улови удобния удар по земя. Две минути след това Джуд Белингам пусна към Родриго в дясната част на наказателното поле, но ударът на бразилеца бе отразен от Мерет.

В 10' Начо свали към Белингам, а той стреля от воле, но ударът му бе блокиран. След ново центриране от страна на Тони Кроос, Орелиен Чуамени стреля с глава, но над гредата.

В 19' след центриране от корнер в наказателното поле на Реал Мадрид, Кепа Арисабалага направи грешка, като се размина с топката, а зад гърба му Натан стреля с глава. Топката рикошира в напречната греда, а след добавка на Лео Йостигор се стигна до откриване на резултата - 1:0.

Video edited on Kapwing

След по-малко от 10 минути домакините допуснаха грешка в защита и мадридчани изравниха. Белингам пресече пас от Ди Лоренцо, предназначен за Лоботка, след което овладява топката и подаде към Винисиус отляво. Бразилецът се справи хладнокръвно и и с диагонален удар се разписа за 1:1. Любопитното е, че първата асистенция на Белингам лато играч на Реал бе за Винисиус и сега втората му такава отново е към бразилеца.

 

Малко преди гола пък Желински подаде към Осимен, чийто удар премина покрай вратата на Кепа. И двата отбора продължиха с много директен и атакуващ футбол, като непрестанно поглеждаха към противниковата врата. И все пак Реал бе по-острият отбор и в 34' се стигна до обрат.

Белингам направи страхотна индивидуална акция след подаване от Винисиус.Англичанинът надбяга Ангиса, след това се справи и с Лоботка, след което навлезе в наказателното поле. С удар по земята от близко разстояние направи пълен обрат за мадридчани 1:2.

Video edited on Kapwing

В 38' след центриране в наказателното поле на Реал Мадрид от страна на Матео Политано, Виктор Осимен се извиси над Антонио Рюдигер и стреля с глава, но Кепа този път бе стабилен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Наполи започна много силно второто полувреме, показвайки, че няма никакво намерение да се предаде при този резултат. 5 минути след подновяване на играта домакините от Неапол поискаха дузпа заради игра с ръка на Начо. Първоначално съдията не отсъди такава, но след дълго разглеждане от ВАР бе повикан сам да прецени.

В крайна сметка се видя, че капитанът на мадридчани е играл с ръка в наказателното поле и реферът промени решението си. Анчелоти бе много недоволен от това решение, което остави много от анализаторите в спор. Зад топката застана Желински, който без проблем и с гредата вкара за 2:2.

 

И след това Наполи продължи да доминира, като в 57' Хвича Кварацхелия даде пас към Жилински, който стреля от границата на наказателното поле. Отново обаче Кепа спаси. В следващите минути темпото видимо спадна и чисти голови възможности липсваха.

В 64' Анчелоти направи двойна смяна, като на мястото на Кроос и Чуамени влязоха в игра Лука Модрич и Ферлан Менди. В 66' Ангиса стреля на далечната греда, но покрай целта.

В 74' Винисиус стреля от границата на наказателното поле, но Мерет спаси, хвърляйки се вдясно от него. Отскочилата топка стигна до Белингам, който с глава стреля малко встрани от вратата. 4 минути след това мадридчани отново си върнаха преднината, въпреки че не започнаха никак добре втората част.

След центриране от корнер топката бе избита. Тя стигна до Федерико Валверде, който бе пред границата на наказателното поле и с топовен удар от воле матира Алекс Мерет. Ударът му бе изключително мощен, като Мерет пробва да избие, но го направи в собствената си врата. Именно и заради това бе записан като негов автогол. 

Video edited on Kapwing

Наполи можеше да изравни в 82', когато след разбъркване в наказателното поле на Реал Мадрид, Натан се опита да стреля, но Ферлан Менди изчисти топката.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Наполи: Мерет, Ди Лоренцо, Йостигард, Натан, Оливера, Ангиса, Лоботка, Желински, Политано, Кварацхелия, Осимен

Реал Мадрид: Кепа, Карвахал, Белингам, Начо, Винисиус, Кроос, Родриго, Камавинга, Валверде, Чоумени, Рюдигер; 

ПРЕДИ ДВУБОЯ


Наполи спечели с 2:1 гостуването на Брага, а Реал Мадрид вкара в последните минути срещу Унион Берлин чрез сензацията Джуд Белингам.

Пътуването до Неапол беше обезсърчаваща задача за мнозина фенове на "белия балет" напоследък, но испанският тим ще се отправи към двубоя във вторник пълен с увереност, след като разби високо летящия Жирона в Ла Лига в събота вечер. Наполи също спечели през уикенда, побеждавайки Лече с 4-0, като отборът на Руди Гарсия отговори добре на терена спрямо цялата драма извън терена около звездния нападател Виктор Осимен.

Наполи и Реал Мадрид са се срещали четири пъти в Шампионска лига до този момент, като мадридчани имат три победи и едно равенство, включително два последователни успеха с 3:1 в осминафиналите на надпреварата през сезон 2016/17.

Домакините ще бъдат без двама централни халфа тази вечер, тъй като и Хуан Хесус, и Амир Рахмани са аут с контузии. 

Реал Мадрид има сериозни проблеми с травми, като последната е на Дейвид Алаба, който накуцваше при победата над Лас Палмас. Въпреки че не се очаква австриецът да отсъства твърде дълго, той ще пропусне двубоя от Шампионска лига.  Едер Милитао и Тибо Куртоа са с тракни контузии, докато Арда Гюлер претърпя нова и ще бъде извън игра до октомврийската международна пауза

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички