Назад към славни времена: Боят над ПСЖ с 4 исторически аспекта за Нюкасъл в Шампионска лига (ВИДЕО)


Назад към славни времена: Боят над ПСЖ с 4 исторически аспекта за Нюкасъл в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3077 0

Нюкасъл сътвори големия мач на този кръг от груповата фаза от Шампионска лига. Привържениците на отбора видяха мечтано завръщане на "Сейнт Джеймсис Парк" в надпреварата след очакване от 20 години. А големият потърпевш бе ПСЖ.

Френският шампион бе разгромен с 1:4 и изпусна мястото в "групата на смъртта". Отборът стори твърде малко в атака, а в същото време бе колеблив в защита, като допусна някои твърде елементарни грешки.

В настоящия материал обаче акцентът е английският отбор. "Свраките" си припомниха славните отминали времена в най-престижния европейски клубен турнир. Мигел Армирон вкара първия гол в мача, както и първото попадение за тима в Шампионска лига от март 2003 година, когато Алан Шиърър бележи срещу Интер.

Впечатляващ факт е, че когато Нюкасъл поведе в Шампионска лига, то неизменно никога не губи мача. Въпросният успех с 4:1 над ПСЖ пък е най-голямата победа за тима в турнира. В същото време е и най-тежата загуба за френския клуб в групите от надпреварата от септември 2004 година, когато губи от Челси с 0:3.

Освен това за първи път от 1997 година двама англичани се разписаха за Нюкасъл в един мач от най-престижния европейски клубен турнир. Това сториха Дан Бърн и Шон Лонгстаф. Преди 26 години пък го правят Джон Барнс и Стюарт Пиърс срещу Динамо Киев.

А какви претенции имаха от ПСЖ срещу съдията в мача срещу Нюкасъл (ВИДЕО)?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички