"На почивката бяхме убедени, че ще обърнем": Куртоа посочи какво се обърка за Реал срещу Сити


"На почивката бяхме убедени, че ще обърнем": Куртоа посочи какво се обърка за Реал срещу Сити
Снимка: Getty Images

5205 0

Един от водещите футболисти на Реал Мадрид Тибо Куртоа говори след тежкото поражение с 0:4 от Манчестър Сити на реванша в полуфиналите от Шампионска лига. Белгийският страж посочи какво се е объркало и призна, че на почивката отборът му е бил убеден, че ще се върне в мача.

"Не мисля, че Сити ни изненада с начина, по който започна - очаквахме натиска и че няма да играем лесно с топката, както и че ще ни пресират и в наказателното ни поле. Големият проблем бе, че не съумяхме да изградим атакуващата ни игра.

Когато не създавахме шансове, Сити се чувстваше все по-комфортно. Те вкараха, след това Тони (бел. ред. Кроос) удари гредата с удара си. Понякога през този сезон малки неща не ни се нареждат така, както през миналия. На полувремето бяхме убедени, че ще можем да обърнем мача, но не бяхме прецизни при пасовете и това ни коства всичко" - започна Куртоа.

Къде Реал се издъни срещу Сити?

След това той влезе в повече детайли за случилото се в мача:

"За да анализирам по-дълбоко, трябва да погледнем към мача. Трябваше да правим повече нарушения и да ги оставим да печелят по-малко втори топки. Трябваше да правим повече от простичките ни подавания. Не е лесно, когато тичаш след топката и Сити я владее. Те постоянно имаха шест, седем, осем играчи високо по терена.

Не пробихме по начина, по който можем. Да загубиш така боли повече. Можеш да загубиш с 1:2 или 0:1, но това е голяма загуба за преглъщане. Време е да останем с високо вдигнати глави. Сити има чудесен сезон и на домашната сцена. При всички случаи, ако не сме на 100%, няма как да не е трудно срещу Сити" - завърши Куртоа.

Неговият старши треньор Карло Анчелоти също говори за грешките на Реал Мадрид срещу Манчестър Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички