Моуриньо: Ако това не бе финал в ШЛ, щяхме да сме единодушни, че бе посредствен мач


Моуриньо: Ако това не бе финал в ШЛ, щяхме да сме единодушни, че бе посредствен мач
Снимка: Guliver/GettyImages

2949 0

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед и Челси Жозе Моуриньо разкри, че не е бил очарован от качеството на играта във финала на Шампионска лига. Както е известно, в спора за клубен шампион на Европа излязоха Тотнъм и Ливърпул, като трофея спечелиха мърсисайдци.

"Ако погледнете тримата централни полузащитници на Ливърпул, ще видите, че те цял мач бяха подредени в права линия пред четиримата защитници. Няма да си спомните момента, когато Хендерсън, Вайналдум, Фабиньо и Милнър са се намирали близо до тримата атакуващи играчи, когато поне един от тях е проникнал в чуждото наказателно поле. Те бяха все отзад, бяха много прагматични и много надеждни в отбрана", анализира португалецът за beIN Sports.

"Мисля, че ако това не беше финал в Шампионска лига, а мач от Висшата лига или финал за Купата на Лигата, всички бихме се съгласили, че двубоят е бил посредствен. Но, тъй като е финал в Шампионска лига, тук има емоционален компонент. Мачът не се получи много качествен и играчите на Тотнъм трябва да са разочаровани, че са загубили и да чувстват, че можеха да играят по-добре. В такива велики моменти трябва да бъдеш на висота", допълни Моуриньо. По-рано представянето на мърсисайдци бе критикувано и от Фабио Капело и Андреа Пирло. Вижте какво казаха те в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички