Моментът, в който Карло Анчелоти се усъмнил дали Реал Мадрид ще спечели Шампионска лига


Моментът, в който Карло Анчелоти се усъмнил дали Реал Мадрид ще спечели Шампионска лига
Снимка: Getty Images

2242 0

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти призна, че е имало моменти, в които се е съмнявал, че отборът му е способен да спечели Шампионска лига. В събота вечер "кралете" спечелиха 14-ия си трофей в най-силния европейски клубен турнир, а след мача Анчелоти бе много развълнуван.

„Целта след всички тези трофеи? Първо да си почина. И тогава ще мисля. Трябва да се насладим на този невероятен сезон. Никой не очакваше това. Дори и аз. Завинаги ще бъда благодарен на този клуб и тези играчи“, каза Анчелоти.

Специалистът спечели 23-и трофей в треньорската си кариера. Това е седмият му с Реал Мадрид. Преди това той вдигна 8 титли с Милан, по 3 с Челси и Байерн Мюнхен и по една с Ювентус и ПСЖ.

"Беше труден мач, но в крайна сметка, смятам, че заслужавахме да спечелим този турнир. Това е фантастичен клуб и много качествен отбор със силни характери”, каза треньорът на Реал.

По време на мачовете с ПСЖ, Манчестър Сити и Челси имах съмнения, че имаме сили да спечелим Шампионска лига. Но играчите продължиха да вярват. Включително и днес. Тактически, днес играхме много добре, въпреки че Ливърпул натисна добре, нанесе много удари, но успяхме да победим“, коментира Анчелоти.

„Сега не искам да мисля за трофеите, които спечелих преди. Много се радвам за отбора, феновете. Казах на Куртоа, че той спечели финала за нас“, добави Анчелоти.

Босът на Реал Мадрид Флорентино Перес също бе щастлив от триумфа, но и не пропусна да коментира Килиан Мбапе.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички