3 финала, 0 гола: Мощната атака на Ливърпул се "изпари" в най-важните мачове


3 финала, 0 гола: Мощната атака на Ливърпул се "изпари" в най-важните мачове
Снимка: Getty Images

3092 0

Английският гранд Ливърпул завърши сезона с три финала и нито един отбелязан гол. Мърсисайдци не успяха да вкарат в нито един от финалите в Карабао Къп, във ФА Къп и в Шампионска лига, но в европейската надпревара това вече им изигра лоша шега.

В първите две надпревари мърсисайдци се изправиха срещу Челси, като и двете срещи завършиха при резултат 0:0. След дузпи обаче "червените" стигаха до трофея. Не такъв бе случаят в събота вечер, когато Ливърпул загуби от Реал Мадрид с 0:1 на финала на Шампионска лига.

Макар и Ливърпул да игра по-добре от Реал в големи периоди от срещата, попадението така и не идваше - дали заради брилянтните намеси на Тибо Куртоа, или друг фактор. Фактът е, че на терена играха нападатели като Мохамед Салах, Садио Мане, Луис Диас, Диого Жота и Роберто Фирмино, но никой от тях не реализира.

Атаката на Ливърпул е една от най-силните и резултатните в света, но в трите най-важни мача за сезона тя се "изпари". Все пак "червените" си изпатиха само във финала на Шампионска лига, докато до другите два трофея стигна благодарение на сухите си мрежи и късмета при дузпите.

Реал Мадрид пък имаше късмета да вкара след асистенция, която бе нещо средно между пас и удар (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички