Мечтата продължава, но с доза болка: Килиан Мбапе саморъчно на 75% класира ПСЖ за 1/4-финалите в Шампионска лига (ВИДЕО)


Мечтата продължава, но с доза болка: Килиан Мбапе саморъчно на 75% класира ПСЖ за 1/4-финалите в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2452 0

ПСЖ спечели и втория двубой срещу Реал Сосиедад от 1/8-финалите в Шампионска лига. На реванша в Сан Себастиан Килиан Мбапе отново се превърна в големия герой, след като вкара и двете попадения за победителите при крайното 2:1. С този резултат парижани отстраняват испанците с общ резултат 4:1.

Мбапе не спира да впечатлява

Френската легенда вкара общо три от четирите попадения за "принцовете" в спора и така до голяма степен класирането за 1/4-финалите е негово дело! А това за парижани е сериозен успех, тъй като през последните години само на два пъти преодоляваха първата елиминационна фаза. 

Сред лошите новини за Луис Енрике и компания е жълтият картон на Хакими от първото полувреме, заради който ще пропусне следващия двубой в турнира. Възпитаниците на испанеца обаче си свършиха работата във вторник вечер и в нито един момент не подложиха под съмнение класирането си напред. 

Мбапе успя да свърши съществената работа с попаденията си в 15-ата и 56-ата минута, след което със съотборниците му намалиха темпото. Последва и почетният гол на Мерино в 89', който зарадва над 30 000 запалянковци по трибуните. 

Първо полувреме

В 10-ата минута гостите стигнаха до първото по-опасно положение пред една от двете врати. Мбапе по добре познатия му начин нахлу в наказателното поле отляво и прати ниско центриране. Баркола я засече, но кълбото се отби в тялото на Алекс Ремиро.  

ГОЛ! Желанието на френската легенда даде ефект още в 15-ата минута. Тогава Килиан отправи неспасяем удар по диагонал и от малък ъгъл след нова атака отляво. 0:1!

Проблемите към 30-ата минута продължиха за домакините, които се разминаха с втори гол на Мбапе. Той засече ниско центриране на преборилия се Баркола по десния фланг. Първият отправи мощен удар, но Ремиро го отрази със сетни сили. 

Вижте как Килиан скъса мрежата на Сосиедад!

Второ полувреме

ГОЛ! Мбапе с втория си гол в двубоя изглежда, че предреши изхода от спора на 1/8-финалите. Той се възползва от извеждащото подаване на Кангин Лий в 56-ата минута и не остави шансове за втори път в мача на Ремиро, макар че този път стреля в близкия му ъгъл! 0:2!

След час игра Субименди отправи добро центриране и резервата Баренечеа вкара топката с глава. Моментално обаче попадението бе отменено заради засада. 

ГОЛ! Домакините заслужено стигнаха и до почетен гол в заключителните секунди на срещата чрез капитана Мерино - 1:2!

Стартови състави

Сосиедад: Ремиро, Траоре, Зубелдиа, Ле Норманд, Галан, Мендес, Зубименди, Мерино, Кубо, Оярсабал, Бекер;

ПСЖ: Донарума, Мендеш, Ернандес, Бералдо, Хакими, Руис, Витиня, Заир-Емери, Баркола, Мбапе, Дембеле;

Преди мача

В лагера и на двата тима има голям брой контузени. За домакините това са Меркеланс, Муньос, Одриосола и Фернандес, а Баренечеа е под въпрос. Сред парижани контузени са Асенсио, Кимпембе и Шкринар, а още не се знае каква ще е ролята на Мбапе. 

Легендата на парижани ще напусне след края на сезона и се говори, че Енрике вече се опитва да изгражда тима си в отсъствието на нападателя. През уикенда "принцовете" направиха нулево реми при визита на Монако. 

Реал Сосиедад има само две победи в последните си десет официални срещи - над Селта Виго и Майорка с по 2:1. Подобен резултат няма да им бъде достатъчен тази вечер. 

Още: Изненада в Шампионска лига: ПСЖ фаворит да се издъни, а повален гигант е по-опасен от всякога

В Барселона имат нереалистично име за заместник на Шави, под №1 е в списъка на Деко

ПСЖ очаква от Килиан Мбапе последен голям жест и да опрости още една солидна сума

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички