Изненада в Шампионска лига: ПСЖ фаворит да се издъни, а повален гигант е по-опасен от всякога


Изненада в Шампионска лига: ПСЖ фаворит да се издъни, а повален гигант е по-опасен от всякога
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

2102 0

Дойде време да научим имената на първите два отбора, които ще се класират за четвъртфиналите в тазгодишното издание на Шампионска лига. Специалисти и анализатори очакват това да са два тима, които по традиция неизменно наблюдаваме в елиминациите на най-престижния европейски клубен турнир в последните години - Байерн Мюнхен и ПСЖ.

Баварците са в лоша форма, но разочарованието в Бундеслигата може да ги направи изключително опасни в Европа. За целта обаче първо ще трябва да наваксат изоставането след 0:1 в първия дуел срещу Лацио, игран в Рим. ПСЖ пък взе комфортен аванс от 2:0 срещу Реал Сосиедад, но за реванша в Испания, въпреки че баските са в много слаба форма, именно те са фаворит за успеха.

Изненада? Реал Сосиедад е фаворит срещу ПСЖ

Може ли ПСЖ да се изложи в Шампионска лига?

Коефициентът на платформата за онлайн спортни залози efbet за това парижани да спечелят и втората среща от осминафиналния дуел е 2,70, докато ставката за победа в полза на Реал Сосиедад е 2,60. Съответно пазарът за равенство между двата отбора е оценен на 3,40. Срещата (както и тази на Байерн срещу Лацио) ще започне в 22:00 часа българско време днес (05.03).

Реал Сосиедад е на седмо място в Ла Лига, като е загубил три от последните си четири шампионатни мача (и е спечелил само един от последните пет). Срещу тях отново ще се изправи Усман Дембеле, който е спечелил 10 от 11-те си срещи с баските (един мач е с парижани, а останалите - с Барселона). Той е вкарал и четири попадения срещу този опонент - всяко от тях през второто полувреме.

Алекс Ремиро има четири сухи мрежи с Реал Сосиедад в турнира през сезона - от общо седем двубоя. В същото време ПСЖ показва необичайно слаба резултатност в надпреварата, като в четири от последните шест мача вкарва точно по един гол. Ще бъде любопитно и колко игрови минути ще получи сигурният напускащ след края на сезона Килиан Мбапе, който бе заменен преди дни срещу Монако още за старта на втората част.

Байерн Мюнхен загуби, но е тотален фаворит да отстрани Лацио в Шампионска лига

Байерн Мюнхен ще обръща Лацио в Шампионска лига

Другият сблъсък противопоставя Байерн Мюнхен и Лацио, като баварците са в ролята на абсолютен фаворит. Коефициентът на efbet за това да победят е 1,26, докато ставката за успех на гостите е 10,75. Съответно пазарът за равенство между двата тима е оценен на 6,00. Въпреки че "орлите" имат преимущество от едно попадение, коефициентът за това да продължат напред е 3,20 (срещу 1,36 за Байерн).

Изненадващо или не, но Байерн, който в последните години се превърна в едно от страшилищата в надпреварата, е бил елиминиран в 12 от последните 15 случая, в които губи първия мач като гост. Въпреки това баварците са спечелили шест поредни мача у дома срещу съперници от Серия А, като четири от тях идват при два гола разлика.

Освен това Лацио никога не е печелил като гост в Шампионска лига в Германия - записвайки две поражения и две равенства. Възможността да няма попадения в срещата изглежда нищожна, особено имайки предвид и това, че в девет от последните десет мача на Байерн в Шампионска лига пада поне един гол след 65-ата минута.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички