Манчестър Сити си свърши работата, би убедително в Дания и чака реванша в Шампионска лига (ВИДЕО)


Манчестър Сити си свърши работата, би убедително в Дания и чака реванша в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6300 0

Манчестър Сити победи Копенхаген с категоричното 3:1 на стадион "Паркен" в датската столица в първия 1/8-финален мач в Шампионска лига. Кевин де Бройне откри "гражданите" в 10', но Копенхаген изравни резултата посредством Магнус Матсон в 34'.

Бернардо Силва обаче успя върне преднината за Манчестър Сити точно в края на първото полувреме, а в добавеното време на двубоя Фил Фодън вкара третия гол за своя тим. Реваншът на "Етихад" в Манчестър е на 6 март от 22:00 часа, а Копенхаген ще се нуждае чудо, ако иска да детронира настоящия носител на трофея.

Манчестър Сити се превърна в първия отбор в историята на Шампионска лига на УЕФА, който отбелязва 3+ гола в седем поредни мача.  Освен това спечели последните си девет мача в надпреварата, най-дългата серия от английски отбор в историята на състезанието.

Фил Фодън пък отбелязва 50-ото си участие в Шампионска лига с 10-ата си асистенция за сезона, както и с поредния си гол. Той е най-младият англичанин, стигнал до този юбилеен брой мачове. 

Кевин Де Бройне също изигра поредния си силен мач. Откакто се завърна след контузията си, белгиецът е със 7 победи в 7 мача и има 2 гола и 7 асистенции!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Без никаква изненада "гражданите" бяха по-активни и наложиха натиск почти мигновено. В 4' имаше нелоша възможност пред Кевин де Бройне, който се справи със защитата на датчаните, но ударът му не бе точен и мина покрай лявата греда.

В 7' Стоунс бе фаулиран от Матсон, а фалът бе изпълнен бързо.  Силва центрира към далечната греда и Диас се издига най-високо, за да посрещне топката. Ударът му с глава бе спасен по брилянтен начин от Грабара, а Аке само закачи отбитата топка.

Логичното се случи 4' по-късно. Диас с брилянтна игра успя да намери Фодън отдясно и английският национал след това отигра Де Бройне, който за пореден път показа футболния си интелигент. Ъгълът бе доста тесен, но Де Бройне не сгреши, стреляйки ниско над вратата и в далечния ъгъл за 0:1. След възстановяването от контузията си белгиецът има 2 гола и 5 асистенции, както и 1 гол в Шампионска лига в 1 двубой.

В 24' Бернардо Силва центрира опасно, където Денис Вавро се опита да изчисти с глава, а напречната греда го спаси от автогол. 5 минути след това Ерлинг Холанд опита да впечатли с изпълнение на странична ножица, но ударът му бе неточен.

В 34' Едерсон направи огромна грешка, като подари топката за Мохамед Ельоунуси, чийто изстрел бе блокиран от Рубен Диаш. Матсон обаче се възползва от рикошета и шутира от границата на наказателното поле за 1:1.

В края на полувремето англичаните върнаха преднината си. Отново Де Бройне имаше ключова роля, като проби и се справи с няколко защитници. След рикошет топката достигна до Бернардо Силва, който с външен фалц пусна топката покрай Камил Грабара.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Копенхаген можеше отново изравни на старта на второто полувреме. В 49' Магнус Матсон центрира към Денис Вавро, който стреля, но не намери очертанията. 5 минути по-късно Родри подаде към Де Бройне , а белгиецът стреля от движение, но Грабара спаси.

И през следващите минути Сити бе по-активен, но въпреки опитите се затрудняваше да преодолее Грабара. В 69' Доку се справи с няколко защитници и стреля от ръба на наказателното поле, но вратарят на домакините спаси.

Отборът на Гуардиола продължи да е по-активен, като пробваше различни неща в атака, за да отбележи още един гол, с който да сложи край и на малкото интрига. До него се стигна чак в продължението на двубоя. Фил Фодън напредна отдясно и подаде към Де Бройне. Белгиецът със страхотен пас върна към англичанина, който не сгреши за крайното 1:3.

Съставите:

Копенхаген:  Грабара, Ашури, Вавро, Гонсалвеш, Дикс, Елиунуси, Йелерт, Клаесон, МакКена, Матсон, Фалк

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Диас, Аке, Родри, Де Бройне, Силва, Фоудън, Грийлиш, Холанд

Копенхаген - Манчестър Сити по ТВ: Къде да гледаме 1/8-финала в Шампионска лига?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Копенхаген ще играе на осминафиналите в Шампионска лига за втори път в историята си. Манчестър Сити пък не е губил двубой на тази фаза от турнира от 2018 година насам.

След отбелязването на гола, който прати Копенхаген до фазата на елиминациите за сметка на Галатасарай, полузащитникът на тима Лукас Лерагер беше изгонен от терена. А това извади 30-годишния играч от първия мач днес (13.02).

Докато Копенхаген има няколко притеснения около състава, Манчестър Сити пътува до датската столица без нито един контузен или наказан играч. Кайл Уокър, Бернардо Силва и Кевин Де Бройне трябва да се върнат в битката, след бяха резерви в последния мач на Сити, докато възстановеният Ерлинг Холанд ще води атаката

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички