Манчестър Сити прегази Шахтьор, за да оглави групата


Манчестър Сити прегази Шахтьор, за да оглави групата
Снимка: Getty Images/Gulliver

1399 0

След загубата на старта в групите на Шампионската лига, един  Манчестър Сити започна с убедителните резултати. "Гражданите" победиха с 3:0 като гост Шахтьор Донецк. С ттози успех те оглавиха класирането в групата, като затова им помогна и хикса в Германия на мача между Хофенхайм и Лион. Двата тима завършиха 3:3.

"Гражданите" владееха инициативата през първата част и логично на почивката водеха с 2:0. В 23' Марез се озова непокрит на обещаваща позиция след получаването на центриране на ръба на пеналтерията. Опитът му прелетя на косъм от лявата греда.

6 минути по-късно Давид Силва скочи високо, за да засече прехвърлящо подаване около точката на дузпата, но ударът му удари дясната греда. В 30' обаче Силва не сгреши, след като до него стигна отбита топка. В 35' гостите удвоиха Кевин де Бройне инамери Лапорт, който надскочи защитата, за да завърши с удар с глава в горния десен ъгъл.

И втората част започна с опасност за англичаните. Какъв шанс! Давид Силва овладя подаване в наказателното поле и стреля към долния десен ъгъл, но един от защитниците изчисти решително от голлинията. В 64' Алан Патрик от Шахтьор овладя отбита топка след разбъркване на границата на наказателното поле. Ударът му от движение обаче беше лош и се завъртя твърде вдясно от целта.

В 71' "гражданите" нанесоха и трети удар. Бернардо Силва се завъртя между съперниковите играчи и нанесе удар по трева, който влезе във вратата с помощта на лявата греда. До края срещата просто се доиграваше без да се създадат някакви опасности пред двете врати. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички