Силно първо полувреме бе достатъчно за Ювентус, за да си тръгне с успех от "Олд Трафорд"


Силно първо полувреме бе достатъчно за Ювентус, за да си тръгне с успех от "Олд Трафорд"
Снимка: Getty Images/Gulliver

25540 0

Манчестър Юнайтед загуби от Ювентус с 0:1  в третия кръг от груповата фаза на Шампионска лига. Пауло Дибала отбеляза единственото попадение през първата част на "Олд Трафорд". Това е трета победа за "бианконерите" в групата и са лидери, докато Юнайтед е втори с 4 точки. 

"Бианконерите" изцяло доминираха през първата част, а статистиката бе потресаваща за Юнайтед. През втората част отборът на Жозе Моуриньо успя да поизравни играта, като Пол Погба удари и гредата, но това не бе достатъчно. По-рано днес Валенсия и Йънг Бойс завършиха 1:1 в другия мач от групата. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата най-интересна ситуация на терена бе с фен, който нахлу на терена още в началните минути. С бързата намеса на стюардите обаче той бе изведен. В 7' Кристиано Роналдо получи хитро дълго подаване от Леонардо Бонучи, което можеше да го изведе на доста обещаваша позиция, но пасът бе малко по-дълъг.

Двата тима действаха малко прибързано и изнервено, което доведе до няколко фаула. След един такъв Пол Погба засече с глава топката, но ударът беше слаб и Шчесни улови. В 17' до Пауло Дибала стигна отбита топка, след подаване на Роналдо, и засече за 0:1.

В 22' след двойно с Роналдо Кансело стреля опасно от наказателното поле, но Де Хеа отрази удара блестящо. "Бианконерите" взеха изцяло инициативата, като домакините трудно стигаха до топката и не успяваха да установят дори и минимален контрол върху нея.  В 33' се откри още една възможност пред Дибала. Той се включи добре в наказателното поле и овладя убийствен пас, но ударът ме блокиран от защитник. Малко след това Роналдо изпъли опасен удар, но стражът на домакините отново спаси, а след това и отрази удар на Матюиди. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част "червените дяволи" опитаха да създадат някаква преса, но без особен успех. В 52' Кристиано Роналдо изпусна добра възможност, който се освободи и стреля опасно от средно разстояние, целейки се в горния десен ъгъл. Де Хеа отново обаче бе безгрешен. 

Юнайтед вдигна темпото, но хаотичните им атаки не дадоха резултат. Няколко пъти се центрира топката към наказателното поле, но без тя да стигне до някой, който да я засече. В 75' късметът покри Юве. Пол Погба пое топката на границата на наказателното поле, откъдето с левия крак стреля, но топката се отби в страничната греда, а след това и от главата на Шчесни. 

Малко след това голмайсторът Дибала бе заменен, а той явно се ядоса на това решение на Алегри. В 84' Лукаку стреля от наказателното поле, но първоначално се поколеба и това да даде възможност на защитник да блокира удара му. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Манчестър Юнайте: Де Хеа, Линдельоф, Йънг, Смоулинг, Шоу, Мата, Марсиал, Погба, Рашфорд, Матич, Лукаку

Ювентус: Шчесни, Алекс Сандро, Киелини, Бонучи, Кансело, Матюиди, Пянич, Бентакур, Куадрадо, Роналдо, Дибала

ПРЕДИ МАЧА

Едно от главните действащи лица ще е Кристиано Роналдо. Петкратният носител на Златната топка пък започна да си гради славата на един от най-добрите футболисти в историята именно при "червените дяволи". И днешният мач ще е по-особен за него, но ще се опита да повтори представянето си от сезон 2012/13, когато донесе победата на Реал Мадрид 2:1 на този стадион.

Пол Погба пък  се превърна в световна звезда именно в Юве, където премина от "Олд Трафорд" със свободен трансфер. Впоследствие се завърна в Юнайтед за рекордните тогава 105 млн. евро.

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО:

 

Англичаните спечелиха последните си 3 двубоя с "бианконерите". Но превъзходството на торинци датира отпреди тази серия. Между 1996 г. и 2003 г. те се срещнаха 8 пъти в Шампионска лига и Юве спечели първите 3 от 4 сблъсъка.

Гледай пряко ТУК и ТУК.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички