Манчестър Сити не остави шансове на Гладбах и е на 1/4-финал в Шампионска лига


Манчестър Сити не остави шансове на Гладбах и е на 1/4-финал в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3186 0

Английският гранд Манчестър Сити категорично надигра немския Борусия Мьонхенгладбах с резултат 2:0 в мач-реванш от 1/8-финалите на Шампионска лига. "Гражданите" отново показаха превъзходството си над немския тим и с общ резултат 4:0 заслужено се класираха за четвъртфиналите в надпреварата.

В самото начало на срещата Манчестър Сити можеше да поведе в резултата. Жоао Кансело показа чудесен поглед върху играта, пускайки скрито извеждащо подаване към Фил Фодън. Младият английски национал веднага насочи топката към вратата на Гладбах, но Зомер внимаваше и изби в корнер.

В 12-ата минута Сити откри резултата на "Пушкаш Арена". След постепенна атака Рияд Марез подаде към Кевин де Бройне, който от границата на наказателното поле изпрати неспасяем мощен удар към вратата на Гладбах, при това с по-слабия му ляв крак - 1:0!

Шест минути по-късно Манчестър Сити се добра до второ попадение. Фил Фодън изведе Илкай Гюндоган, който нямаше затруднения да прати топката зад гърба на Зомер - 2:0! В 26' Рияд Марез пусна великолепен извеждащ пас за Гюндоган, но Зомер излезе добре и предотврати попадение. В 35-ата минута пък Де Бройне опита да вкара от пряк свободен удар от 30 метра, но отново Зомер се намеси.

В началото на втората част Сити наложи високо темпо и натика съперника си в и около наказателното му поле. "Гражданите" разиграваха със самочувствие и не позволяваха на своя опонент да организира опасни атаки. В 66' Рияд Марез стреля опасно към вратата на Мьонхенгладбах, но Зомер спаси. В следващите минути Сити свалиха оборотите и само задържаха топката, изчаквайки последния съдийски сигнал.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Първият двубой между Борусия и Сити беше спечелен от "гражданите" с 2:0, което дава комфортен аванс на възпитаниците на Хосеп Гуардиола. Хората на Марко Розе нямат победа срещу Сити от петте мача между двата тима - 4 загуби и 1 равенство. Освен това Борусия е в серия от 8 мача без победа, като има 7 поражнения. Манчестър Сити пък води в класирането на Висшата лига с 14 точки пред втория Манчестър Юнайтед.

Пеп Гуардиола не изпитва кадрови проблеми, като се очаква в състава да се завърнат получилите почивка Рахим Стърлинг, Кевин де Бройне, Риян Марез и Илкай Гюндоган. За Марко Розе отсъстващи са Рами Бенсебани и Кристоф Крамер, които са контузени. "Небесносините" са устремени към куадрупъл - цел, за която заговори ас на отбора, но бързо бе смъмрен от Гуардиола.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Стоунс, Кансело, Гюндоган, Родри, Де Бройне, Фодън, Бернардо, Марез 

Борусия М: Зомер, Закариа, Турам, Щиндл, Лайнер, Хофман, Бенсебайни, Гинтер, Елведи, Нойхаус, Емболо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички