Ас на Манчестър Сити заговори за куадрупъл, Гуардиола не се съгласи и го смъмри


Ас на Манчестър Сити заговори за куадрупъл, Гуардиола не се съгласи и го смъмри
Снимка: Getty Images/Gulliver

911 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола бързо отхвърли разговора за исторически куадрупъл, след като един от играчите му заяви, че тимът е способен на подобен подвиг. Сити играят с Борусия Мьонхенгладбах в реванш от осминафиналите на Шампионска лига в Будапеща във вторник, като водят комфортно след първия двубой с 2:0.

Мачът бе преместен от „Етихад“ на „Пушкаш Арена“, който прие и първата среща, поради ограниченията в пътуванията заради коронавирусната пандемия. „Гражданите“ са почти сигурни шампиони във Висшата лига, играят с Евертън в четвъртфиналите за Купата на Футболната асоциация в събота и се изправят срещу Тотнъм във финала на Карабао Къп през април.

Защитникът Зинченко каза на пресконференцията преди домакинството на германците, че вижда „гладните за успехи очи“ в състава на Сити в търсене на всички четири трофея. „Разбира се, че всичко е възможно. Разполагаме с невероятен състав, най-добрите футболисти в света. Определено, защо не? В съблекалнята и в тима виждам гладни за успехи очи. Всеки е толкова гладен за трофеи“.

Той обаче бе смъмрен впоследствие от Гуардиола, който призова левия бек да се фокусира върху предстоящия си мач. „По-възрастен съм от г-н Зинченко. Имам повече опит и не съм съгласен с него. Зинченко трябва да се притеснява относно утрешния си мач и продължаването напред. Това е единственият начин. Четири титли никога не са се случвали преди и не смятам, че ще се случи този сезон предвид ситуацията.

Единственото, за което трябва да мислим, е мачът утре, а след това Евертън. Не знам какво ще се случи в края на сезона, но обикновено не се случва. В момента този отбор на Сити е по-слаб от предишните, защото не е спечелил нищо до момента“, започна испанският специалист. Гуардиола потвърди, че Рахийм Стърлинг ще пътува със състава, след като бе оставен извън групата за съботното гостуване на Фулъм.

Каталунският мениджър сподели, че ротира играчите си и че английският нападател не е трябвало да дава обяснения в Туитър на слуховете в Интернет, че е имало спречкване между двамата. „Появиха се безумни слухове в социалните мрежи днес…те са абсолютна лъжа“, написа Стърлинг. „Той не трябва да го прави. Нищо не се е случило. Той просто не беше избран, това е“. Гуардиола добави, че Стърлинг е реагирал добре на решението му, както и е очаквал.

А кой колко пари взима в Манчестър Сити - вижте в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички