Манчестър Сити - Челси: Английски финал в Шампионска лига, но ще има ли английски футболисти?


Манчестър Сити - Челси: Английски финал в Шампионска лига, но ще има ли английски футболисти?
Снимка: Getty Images

2439 0

Манчестър Сити - Челси е едва третият английски финал в историята на Шампионска лига. Предишните два случая датират от 2008 и 2019 година. През 2008-а Манчестър Юнайтед побеждава Челси след изпълнение на дузпи, а през 2019-а Ливърпул надиграва Тотнъм за шестия си трофей от най-големия европейски клубен турнир.

Сега два английски тима отново ще се изправят един срещу друг, а трофеят във всеки случай ще отпътува за Острова. При положение, че на финала ще играят английски отбори, няма как да не се запитаме колко английски футболисти ще вземат участие в срещата между Сити и Челси.

Ако се върнем до 2008-а, тогава като титуляри започват 10 англичани - шестима от Юнайтед и четирима от Челси. 11 години по-късно - на финала между отборите на Ливърпул и Тотнъм, играят 7 англичани - петима от състава на "шпорите" и само двама от мърсисайдци. Като резерви влизат други трима англичани (един от Тотнъм и двама от Ливърпул).

В предстоящия финал се очаква английските футболисти да бъдат още по-малко. Във вероятните състави на двата отбора се прогнозира да играят общо 6 англичани - по трима от всеки отбор. За Челси като титуляри се очаква да започнат Рийс Джеймс, Бен Чилуел и Мейсън Маунт, докато за Манчестър Сити вероятно ще играят Джон Стоунс, Кайл Уокър и Фил Фодън.

От шестимата играчи най-голям "риск" за титулярно място има пред Джон Стоунс, който по принцип е предпочитан вариант от Хосеп Гуардиола за мачовете в Шампионска лига, но иначе често пъти изпада от състава за сметка на Жоао Кансело.

В същото време има голям шанс сред титулярите на Сити да попадне друг англичанин - Рахим Стърлинг, но по предварителни прогнози той ще остане резерва на финала. За Челси е малко вероятно друг англичанин да започне като титуляр, но като резерва може да видим Тами Ейбрахам и Калъм Хъдсън-Одой.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ

Манчестър Сити: Едерсон, Зинченко, Диаш, Стоунс, Уокър, Гюндоган, Родри, Силва, Фодън, Де Бройне, Марез

Челси: Менди, Рюдигер, Силва, Аспиликуета, Чилуел, Джеймс, Жоржиньо, Канте, Зиеш, Маунт, Вернер

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички