Челси или Манчестър Сити: Кой е по-по-най през сезон 2020/21?


Челси или Манчестър Сити: Кой е по-по-най през сезон 2020/21?
Снимка: Getty Images/Guliver

1725 0

Остават броени дни до големия финал в Шампионска лига между английските грандове Челси и Манчестър Сити. "Небесносините" влизат във финала със самочувствието на шампион на Англия, но пък лондончани имат увереността, че играят по-силно от двата тима в директните сблъсъци помежду им. 

През сезон 2020/21 Челси и Сити са се срещали общо три пъти, като "сините" спечелиха два от мачовете. Манчестър Сити спечели първата среща между двата отбора през сезона, изиграна на 3-и януари т.г. Тогава "гражданите" победиха убедително с 1:3 с голове на Гюндоган, Фодън и Де Бройне, докато Хъдсън-Одой вкара почетно попадение за Челси в края на мача.

Загубата обаче дойде под ръководството на Франк Лампард, който впоследствие беше заменен от Томас Тухел. Немският специалист имаше възможността да се изправи на два пъти срещу бъдещия шампион на Англия, като и в двата пъти излезе победител. Първата победа дойде на 17-и април за ФА Къп, когато Хаким Зиеш вкара единственото попадение в срещата.

Втората победа дойде на 8-ми май, при това на "Етихад". Челси надви Сити след обрат, след като Стърлинг откри в края на първата част, а през второто полувреме Хаким Зиеш и късен гол на Маркос Алонсо донесоха победата на "сините". Разбира се, тази среща беше от голямо значение за Челси, който се бореше за място в топ 4, докато за Сити беше ясно, че ще бъде шампион на Англия.

Към тези три директни срещи можем да добавим и още един двубой, който се състоя в края на миналата кампания. На 25-и юни Челси отново побеждава Сити с резултат 2:1 на "Стамфорд Бридж", което е показателно, че лондончани обичат да играят срещу този съперник. "Сините" имат 3 победи в последните си 4 мача срещу "небесносините" и със сигурност ще искат да съхранят добрите си резултати срещу този отбор.

А дали Томас Тухел смята, че победите срещу Манчестър Сити му дават предимство - четете в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички