Майсторът на погромите: Флик участва и в 7:1 над Бразилия и 7:2 над Тотнъм


Майсторът на погромите: Флик участва и в 7:1 над Бразилия и 7:2 над Тотнъм
Снимка: Getty Images/Guliver

2078 0

Ханс-Дитер Флик и неговият Байерн Мюнхен разгромиха Барселона с 8:2 в Шампионска лига и ѝ нанесоха най-тежката загуба в евротурнирите за цялата история на клуба. Това обаче не кой знае колко голяма изненада за онези, които познават отблизо немския треньор. Той има пръст в също толкова впечатляващи резултати в световния футбол. Ето как и в кои:

Когато националният отбор на Германия унизи Бразилия на Мондиал 2014 в родината на "селесао". Тогава Бундестимът се наложи със 7:1 над рекордьора по световни титли, унизи ги и разплака цялата нация. Същият този Флик беше помощник на германския селекционер Йоахим Льов. Той влезе в щаба на Германия през 2006 г., а след мондиала стана спортен директор в Немския футболен съюз. Договорът му с НФС бе до август 2019 година. Две години по-късно специалистът напуска по собствено желание, а през юли 2017 г. заема същия пост в Хофенхайм. Договорът му и там е 5-годишен. Там обаче Ханзи Флик работи едва 8 месеца и разтрогва.

До 2019-а специалистът е безработен, докато не получил покана от Байерн. Идеята да го привлекат е на Нико Ковач, тогавашният треньор на "баварците". Ръководството одобрило молбата му и изглежда, че това е било най-доброто решение на хърватина за работата му в германския колос.

Когато Байерн разгроми Тотнъм в Шампионска лига със 7:2. Под ръководството на Ковач "баварците" не бяха в най-силната си версия и през октомври 2019 година разгромът над Тотнъм даде надежда на феновете за възраждане на немската машина. Почти месец след това, след унизителния разгром от Айнтрахт с 1:5, Ковач беше уволнен. Старши треньор стана неговият помощник Ханзи Флик, който има пръст и в разгрома над английския клуб. А кои трима от сегашния състав на "баварците" са участвали и в разгрома над Бразилия вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички