Ливърпул за втори пореден път шокира Хосеп Гуардиола и Манчестър Сити


Ливърпул за втори пореден път шокира Хосеп Гуардиола и Манчестър Сити
Снимка: Gulliver/GettyImages

7220 0

Отборът на Ливърпул спечели английското дерби с Манчестър Сити на "Анфийлд" в 1/4-финален двубой от Шампионска лига. Играчите на Юрген Клоп спечелиха с категоричното 3:0, а точни за успеха бяха Мохамед Салах, Алекс Окслейд-Чембърлейн и Садио Мане, като и трите попадения паднаха през първото полувреме.

След края на срещата и двамата мениджъри ще имат проблеми за решаване. За мърсисайдци в началото на втората част звездата на тима Салах напусна заради травма. Хосеп Гуардиола и неговият Манчестър Сити може би изиграха най-слабия си мач за сезона, след като не отправиха нито един точен удар за всичките 90'

В 12' на срещата отборът на Ливърпул поведе в резултата. С първия точен удар в срещата "червените" нанесоха своя удар чрез Мохамед Салах. Той се възползва от нанесения преди това удар от Роберто Фирмино, като кълбото попадна на крака на египтянина, който от близко се разписа.

20' след началото на срещата играчите на Юрген Клоп нанесоха своя втори удар. Алекс Окслейд-Чембърлейн получи топката преди дъгата на наказателното поле, от където нанесе мощен удар, който се оказа неспасяем за Едерсон.

След 31' игра момчетата на Юрген Клоп вече водеха комфортно с 3:0. Мо Салах получи вдясно и центрира в наказателното поле, където Садио Мане бе над всички и с глава не остави шанс на Едерсон - 3:0.

В първите 10' от втората част домакините не можаха да излезнат от половината си, а лошата новина бе контузията на голямата звезда Мохамед Салах, който бе заменен от Джорджино Вайналдум.

Натискът на гостите продължи в хода на цялото второ полувреме, като играчите на Хосеп Гуардиола на моменти владееха 90% от топката, но до реална опасност пред Лорис Кариус така и не се стигаше.

6' преди края на срещата Лерой Сане направи един от обичайните си пробиви и подаде към Жезус, който вкара топката във вратата, но попадението правилно бе отменено заради засада на немския национал.

Преди мача

Две от най-страховитите атаки в Европа се изправят една срещу друга. Играчите на Юрген Клоп имат 103 попадения във Висшата лига и Шампионска лига през този сезон, като освен това Ливърпул все още нямат поражение в надпреварата.

Манчестър Сити допусна едно поражение, като Базел спечели в Манчестър в мач-реванш от 1/8-финалите, който бе без значение след "небесно-синята" победа в Швейцария с 4:0. Освен това възпитаниците на Хосеп Гуардиола имат само едно поражение във Висшата лига през този сезон, което дойде след голов спектакъл и 4:3.

Състави:

Ливърпул: Кариус, Александър-Арнолд, Ловрен, Ван Дайк, Робертсън, Милнър, Хендерсон, Окслейд-Чембърлейн, Салах, Мане, Фирмино

Манчестър Сити:

Едерсон, Лапорте, Компани, Отаменди, Уолкър, Гюндоган, Фернандиньо, Силва, Сане, Жезус, Де Бройне

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички