Факторите, които могат да решат срещата между Ливърпул и Манчестър Сити


Факторите, които могат да решат срещата между Ливърпул и Манчестър Сити
Снимка: Gulliver/GettyImages

1297 0

Тази вечер от 21:45 часа предстои английски сблъсък на четвъртфиналната фаза в Шампионска лига, където Ливърпул и Манчестър Сити ще се изправят един срещу друг. На "Анфийлд" е първоият мач, а това е мястото, където "гражданите" претърпяха единствената си загуба дотук през сезона във Висшата лига - с 3:4 през януари.

Със сигурност и двата отбора ще хвърлят всички сили в срещата, като Хосеп Гуардиола дори заяви, че англисйкото първенство остава за момент на заден план, за да се съсредоточат изцяло върху Шампионска лига. Мърсисиайдци пък ще опитат да покажат, че могат и за втори път да победят "гражданите". 

Ето няколко ключови фактора, които могат да решат двубоя:

Атаката и на двата отбора

И Ливърпул, и Манчестър Сити имат невероятни атакуващи футболисти и са много сили във фазата точно преди гола. Нито един вратар не е в състояние да опази вратата си чиста при подобен вид голова мощ. Един от водещите играчи в Сити - Кевин де Бройне, има 19 асистенции през сезона, а Мохамед Салах от мърсисайдци пък има 29 гола. 

Юрген Клоп срещу Хосеп Гуардиола

Двамата имат съперничество още от престоите си в Бундеслигата, а сега го подновиха и във Висшата лига.  В последните 12 срещи помежду им Клоп има 6 победи срещу Гуардиола, докато Пеп има 5 победи. Любопитното е, че Гуардиола няма победа все още на "Анфийлд". 

Домакинският фактор

Феновете на Ливърпул готвят истински ад за Гуардиола и отбора му. Сити е загубил 14 срещи от 20, откакто е Висшата лига в настоящия си формат. Единствената си победа "гражданите" постигат през 2003 година с 2:1.

Програмата на Ливърпул

Само няколко след домакинството на Сити, мърсисайдци имат гостуване на Евертън в градското дерби. Ливърпул в момента е на третото място във Висшата лига и ако искат да затвърдят позцията си трябва да постигнат победа срещу Евертън.

Приоритетите на Гуардиола

Подобно е положението и при Сити, само че при тях става въпрос за титлата в английското първенство. В събота имат гостуване на Манчестър Юнайтед и имат уникалната възможност при победа да станат шампиони на "Олд Трафорд". И въпреки че, Гуардиола вече заяви, че срещите с Ливърпул са приоритет, всички знаят, че подобна възможност се отдава рядко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички